Lag ditt eget bildekollasj med dette gratisverktøyet
Fotowall er et gratis program som gjør det mulig å være kreativ med bildene dine – du kan bruke det til å lage ditt eget bilde-kollasj med bilder, tekst og effekter.

Les også: Fotoapper for alle

Trenger ikke installasjon

Programmet trenger ikke installasjon – du laster ned fra enricoros.com (klikk på Windows-ikonet), pakker opp programfilen og kjører programmet.

Du får da opp programvinduet i fullskjermmodus. Klikk på bildene i midten (Create) for å starte prosessen med å lage et nytt bildeprosjekt. Du får en verktøylinje øverst på skjermen.

Øverst til venstre har du ikoner som kan brukes til å legge til bilde (Add picture), tekst (Add text), ordsky (Add Wordcloud), lerret (Add canvas) eller du kan søke etter bilder på nettet (Search Web Pictures).

 

Last inn bilder og legg til effekter

Du kan altså starte med å klikke på Add Picture-ikonet. Bla deg frem til bildene på dine datamaskin og klikk på Åpne. Velge gjerne mange bilder samtidig eller du kan klikke igjen på Add Picture-ikonet for å eventuelt velge flere bilder fra andre mapper.

Du får da opp bildene din i miniatyr-visning og de er organisert på en bestemt måte. Du kan endre på organiseringen og redigere bildene slik du ønsker. Du kan eventuelt klikke-og-dra bildene rundt i vinduet, endre tittel, rotere bildene, endre størrelsen, eller du kan gå til innstillinger (Change Properties nederst til høyre på selve bildet) for å redigere bildene enkeltvis.

Bildene vises i utgangspunktet i rektangulær form, du kan redigere (via Change Properties) formen og kantene på bildene, for eksempel hjerteformet. Du har tilgang til en rekke filtre som kan brukes på bildene – klikk på Change Properties og deretter på Picture-fanen.

Du kan bruke de andre ikonene, abc-ikonet (Add text) og wordcloud til å legge inn tekst og ordsky i bildene.

Lagre bildet når du er ferdig

Klikk på export-knappen øverst til høyre når du er ferdig for å lagre kreasjonen som et bilde eller en PDF-fil.

Last ned

Du finner Fotowall på enricoros.com. Klikk på Windows-ikonet, pakk opp filen Fotowall-1.0-RETRO-Win32.exe og kjør programfilen Fotowall 1.0 Win32.exe. Programmet krever ikke installasjon.

Kilder: enricoros.com, ghacks.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.