Lag ditt eget bildekollasj med dette gratisverktøyet

Fotowall er et gratis program som gjør det mulig å være kreativ med bildene dine – du kan bruke det til å lage ditt eget bilde-kollasj med bilder, tekst og effekter.
Les også: De beste fotoappene

Trenger ikke installasjon

Programmet trenger ikke installasjon – du laster ned fra enricoros.com (klikk på Windows-ikonet), pakker opp programfilen og kjører programmet.

Du får da opp programvinduet i fullskjermmodus. Klikk på bildene i midten (Create) for å starte prosessen med å lage et nytt bildeprosjekt. Du får en verktøylinje øverst på skjermen.

Øverst til venstre har du ikoner som kan brukes til å legge til bilde, tekst, Wordcloud (ordsky) eller du kan søke etter bilder på nettet (Search Web Pictures).

 

Last inn bilder og legg til effekter

Du kan altså starte med å klikke på Add Picture-ikonet. Bla deg frem til bildene på dine datamaskin og klikk på Åpne. Velge gjerne mange bilder samtidig eller du kan klikke igjen på Add Picture-ikonet for å eventuelt velge flere bilder fra andre mapper.

Du får da opp bildene din i miniatyr-visning og de er organisert på en spesiell måte. Du kan endre på organiseringen og redigere bildene slik du ønsker. Du kan eventuelt klikke-og-dra bildene rundt i vinduet, endre tittel, rotere bildene, endre størrelsen, eller du kan gå til innstillinger (Change Properties nederst til høyre på selve bildet) for å redigere bildene enkeltvis.

Bildene vises i utgangspunktet i rektangulær form, du kan redigere (via Change Properties) formen og kantene på bildene, for eksempel hjerteformet. Du har tilgang til en rekke filtre som kan brukes på bildene – klikk på Change Properties og deretter på Picture-fanen.

Du kan bruke de andre ikonene, abc-ikonet (Add text) og wordcloud til å legge inn tekst og ordsky i bildene.

Lagre bildet når du er ferdig

Klikk på export-knappen øverst til høyre når du er ferdig for å lagre kreasjonen som et bilde eller en PDF-fil.

Last ned

Du finner Fotowall på enricoros.com. Klikk på Windows-ikonet, pakk opp og kjør programfilen Fotowall 1.0 Win32.exe. Programmet krever ikke installasjon.

Kilder: enricoros.com, ghacks.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.