Oppklaring om Flickr-oppkjøp




Bruker du bildedelingstjenesten Flickr har du kanskje fått med deg at Flickr er blitt solgt til SmugMug.

Les også: Gode nyheter for Flickr-brukere

Forvirrende e-post

En del av dagens Flickr-brukere har fått en e-post med informasjon om hva som skjer med deres bilder. I denne e-postmeldingen nevnes datoen fredag 25. mai 2018 som en frist for å laste ned bildene.

Denne e-postmelingen skaper en del forvirring, fordi SmugMug har tidligere sagt at ingenting vil skje med bildene til brukere som allerede har Flickr-konto, men i e-postmeldingen sier de at brukerne har en frist til 25. mai til å laste ned sine bilder. Dette er veldig uklart.

Flickr har nå publisert et innlegg i en blogg som oppklarer saken. Det viser seg at brukerne kun trenger å laste ned sine bilder dersom de har tenkt å forlate Flickr-tjenesten. Det er nok ganske få av nåværende Flickr-brukere som ønsker å forlate Flickr – det er jo nå Flickr blir mer attraktiv som en bildedelingstjeneste etter oppkjøpet.

Datoen 25. mai er rett og slett satt som en frist for nåværende Flickr-brukere til å akseptere SmugMug sine vilkår: Du finner disse vilkårene på smugmug.com («Terms of Service») og smugmug.com («Privacy Policy»).

Du trenger ikke å gjøre noe

Saken er altså at du kan enten velge å akseptere SmugMug-avtalen eller du kan velge å ikke akseptere den og laste ned alle bildene dine og deretter slette kontoen din. Hvis ikke du foretar deg noe betyr det at du automatisk aksepterer SmugMug-avtalen. Ønsker du å fortsette å bruke Flickr trenger du altså ikke å gjøre noe. Du finner detaljene på blog.flickr.net.

Kilder: flickr.net, smugmug.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.