Ccleaner bruker skitne triks, igjen

Ccleaner er et populært program som kan brukes til å rydde på PC-en din. Programmet er ganske effektivt, men det bruker en del frekke triks som du bør være oppmerksom på.

Les også: Guide: Ccleaner

Skitne triks

Ccleaner 5.6 er nå tilgjengelig for nedlasting på ccleaner.com. Problemet er at hvis ikke du er oppmerksom under installasjonen får du installert en ny nettleser og denne nettleseren blir definert som standard nettleser. Ikke nok med det, Ccleaner Browser er fortsatt under utvikling og faktisk ikke lansert ennå – det du får hvis ikke du fjerner hakene er en ustabil prøveversjon. Utrolig frekt!

Du kan selvfølgelig avinstallere nettleseren hvis du er så uheldig å ikke ha lagt merke til dette, men er slett ikke alle brukere som er klar over hva som har skjedd – plutselig har de fått en ny nettleser.

Det er kommet meldinger om at Ccleaner Browser ikke lenger er et alternativ under installasjon av Ccleaner, så det kan hende at den er blitt fjernet etter kraftige reaksjoner fra brukere.

Problemene startet ved oppkjøpet

Piriform er navnet på selskapet som utviklet Ccleaner og dette selskapet ble kjøpt opp av antivirusprodusenten Avast i 2017. Etter dette oppkjøpet har Avast gjort en del upopulære endringer i Ccleaner. Du har tidligere fått et tilbud om å installere Avast-antivirus samtidig som du installere Ccleaner. Denne saken blir bare verre – nå installeres en nettleser og dette skjer nesten uten at du er klar over det.

Vi kan fortsatt anbefale Ccleaner

Vi kan fortsatt anbefale Ccleaner, men du må huske på å fjerne hakene ved Ccleaner-nettleseren. I tillegg bør du deaktiver Smart Cleaning via Valg og Smart Cleaning. Du bør også slå av funksjonen som sender data til Ccleaner – dette gjør du via Valg og Personvern.

Alternativer?

Det er ikke mange apper som er like brukervennlige som Ccleaner, men BleachBit er et godt alternativ – les mer i vår artikkel.

Bruker du Ccleaner?

Vis resultat

Loading ... Loading ...

Kilder: betanews.com, ghacks.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.