Pokemon Go holder koken!

Dette er spillet som tok verden med storm i 2016 og det fortsatt populært. En av mange fordeler med dette spillet er at du kan gå turer ut i naturen eller hvor som helst og samtidig spille et morsomt dataspill på mobilen.

Les også: Gratis spill!

Hva er Pokemon Go?

Pokemon Go er et spill som kombinerer virkelighet og en virtuell verden. Selve spillet går ut på å fange virtuelle skapninger, såkalte Pokemon.

Spillet er basert på utvidet virkelighet («Augmented reality») og det er en app som gjør det mulig å legge et virtuelt lag på virkeligheten. Pokemon Go bruker GPS og kamera på kompatible enheter. Selve spillet er gratis å nedlaste og spille, men det er mange selskaper som utnytter den enorme populariteten til å trekke kunder til sine produkter og tjenester.

Pokemon Go er utviklet av selskapet Niantic og det ble lansert 6. juli 2016 og er det ble veldig populært over hele verden på kort tid. Etter 2016 har populariteten gått i bølger, men det ble populært igjen i fjor.

Fordeler

Spillet er først og fremst morsomt for de som driver med det, det er spennende å finne og fange Pokemon, og det kan også være sosialt når spillere møtes for å sammenligne hverandres resultater. Det er fort gjort å bli hekta på Pokemon Go.

Det er en stor fordel at du må komme deg ut for å fange Pokemons. Spillet har også fått en skritteller (Adventure Sync) som registrerer dine bevegelser.

Ulemper

Spillet Pokemon Go er ikke bare fryd og gammen. Spillerne kan bli såpass ivrige etter å finne og fange Pokemon at det har oppstått uheldige sitasjoner, for eksempel ute i trafikken hvor brukerne rett og slett glemmer seg i Pokemon-verden. Det viser seg også at spillet kan være svært forstyrrende for omgivelsene, for eksempel på steder hvor folk ellers ønsker fred og ro. Det kan også nevnes at spillet er ganske krevende for mobil-batteriet hvis du er virkelig blitt hekta på spillet.

Powerbank er redningen!

Det trenger er en såkalt Powerbank for mobilen din som fungerer som ekstra batteri, altså en nødlader for mobilen. Her får du en oversikt over hvor du kan kjøpe Powerbank for mobilen din:

Slik fungerer Pokemon Go

Du laster ned appen, registrerer deg og logger deg på Pokemon Go og opprettet din egen avatar, og får da et kart av dine umiddelbare omgivelser. Det finnes steder på kartet som PokeStops hvor du kan få tak i pokeballer som kan brukes til å kaste på og fange Pokemons, og Pokemon Gyms er kamparenaer som brukes til å konkurrere mot andre.

For å fortsette spillet må du bevege deg rundt i Pokemon Go sin verden med hjelp av kartet. Det vil da dukke opp forskjellige typer Pokemons. Etter hvert som du klarer å fange Pokemon kan du samle inn erfaringspoeng («experience points»). Din Pokemon registreres i en database (Pokedex) med alle skapningene.

Slik får du flere baller

Når du regeistrer deg for første gangen i Pokemon Go får du et bestemt antall baller. Du skal imidlertid ikke spille så veldig lenge før du ikke har noen baller igjen. Du kan skaffe deg flere baller, her er noen tips:

  • Du får flere baller når du går på et nytt level.
  • Besøk Pokestop, gjerne gjentatte ganger.
  • Forsvar en gym. Dette er steder hvor du kjemper og trener din Pokemon.

Problemet med å skaffe deg flere baller på Pokestop eller en gym er at dette krever at du har nådd level 5. Er du fortsatt på level 1, 2, 3 eller 4, er du nok nødt til å rett og slett kjøpe pokecoins for å kunne skaffe deg flere baller.

Slik kjøper du flere baller med ekte penger:
Du kan skaffe deg flere baller med pokecoins, men først må du skaffe deg pokecoins, og det gjør ved å kjøpe pokecoins med ekte penger. Klikk på selve ballen i spill-vinduet og velg SHOP. Bla ned til POKECOINS og kjøp pokecoins med ekte penger. Deretter kan du bruke pokecoins til å kjøpe flere baller, det vil si du blar deg ned til ITEMS og POKE BALLS og kjøper.

Du får 100 pokecoins for 11 kroner, eventuelt 550 pokecoins for 55 kroner. Du får 20 baller for 100 pokecoins, eventuelt 100 baller for 460 pokecoins. Etter hvert som du spiller mer og går opp på høyere level, vil du ikke trenge å kjøpe baller, fordi du har da større muligheter til å skaffe deg flere baller helt gratis.

Her finner du appen!

Her finner du en app for å spille Pokemon Go:

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *