Lett tilgang til spesialtegn og emojis

BabelMap er en app som gir deg tilgang til et stort antall spesialtegn og emojis.

Les også: Nettstedkart for Dataporten

Det finnes flere alternative apper som gir deg tilgang til spesialtegn, men denne appen gir deg tilgang til langt flere tegn, faktisk rundt 144 000 spesialtegn.

Last ned og bruk

Du finner BabelMap på babelstone.co.uk – klikk på Download-knappen ved siden av MabelMap under Download-overskriften. Last ned, pakk ut ZIP-filen og kjør programfilen (BabelMap.exe). Det kan være lurt å pakke ut programfilen til for eksempel skrivebordet slik at den er lett tilgjengelig.

Det er dessverre sannsynlig at programfilen blir blokkert av Windows Defender. Dette er falsk alarm. Det innebygde antivirusprogrammet i Windows pleier å blokkere programmer som ikke er utviklet av Microsoft. Klikk på Mer info og Kjør likevel.

Du får nå opp programvinduet til BabelMap. Her er det bare å klikke på det tegnet du ønsker å deretter klikke på Copy-knappen. Da er tegnet kopiert til utklippstavlen i Windows. Deretter kan du lime tegnet inn hvor som helst.

Programvinduet har mange faner, men det er egentlig kun den første fanen som er aktuell for de fleste. Du må skrolle ned den første fanen for å finne flere tegn BabelMap har et bokmerkesystem som kan brukes til å lagre spesialtegn du bruker ofte.

Emojis

Denne appen inkluderer også emojis. Hvis du klikker først på SMP-fanen og velger deretter «Supplementary Symbols and Photographs» via «Select Unicode Block»-vinduet, da får du opp emojis. Du finner flere alternativer via den samme menyen.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *