Mobil-funksjonen få vet om

Smarttelefoner er jo nyttige og brukes av ganske mange i hverdagen.

Les også: Fjernstyr PC-en med mobilen

Slike telefoner har såpass mange muligheter at det er lett å miste oversikten.

Nylig-knappen

Knappen nederst til venstre er en knapp som på en del telefoner kalles for Nylig-knappen (Recents på engelsk). Den finnes i hvert fall på en del Samsung-telefoner. Knappen er gjerne en del av den såkalte navigasjonslinjen nederst. Telefoner med iOS har sikkert noe lignende.

«Skjult» nyttefunksjon

En ting er å vite om at denne knappen finnes, du klarer jo ikke å unngå den, fordi den er såpss tydelig plassert. Noe helt annet er å være klar over hva slags nyttige ting du kan gjøre med den. Det er nemlig mulig å «koble sammen» to apper med den.

Hvis du for eksempel skal bruke mobilen til å registrere et betalingsalternativ (for eksempel et bankkort) kan dette by på praktiske problemer, fordi godkjennelsen ikke lar seg gjennomføre.

Den ene appen bruker du til å registrere et kort (som skal brukes til å betale en bestemt tjeneste) og den andre appen for å bekrefte kortet med BankID. Problemet oppstår når de to appene ikke er koblet sammen. Det hjelper med andre ord ikke å bekrefte kortet via BankID hvis bekrftelsen ikke rekker den andre appen. Prosessen ved å godkjenne kortet stoppes i det du skifter fra den ene appen til den andre.

Her er det Nylig-knappen som er redningen. Det er bare å trykke på Nylig-knappen for å få enkel tilgang til alle åpne apper uten at du forlater noen av dem. Dette er med andre ord en måte å oppnå kobling mellom de to appene.

For ordens skyld, dette kan variere mellom apper og leverandører, det vi si hvorvidt en slik godkjennelse er mulig eller ikke mulig. Derfor kan det hende at Nylig-knappen ikke er nødvendig i noen tilfeller.

Kilde: samsung.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *