Musikk på nettet – stor oversikt

Du finner et stort utvalg av tjenester på nettet som gjør at du kan høre på musikk. På denne siden finner du et utvalg av tjenester som streamer musikk på internett.

Les også: Radio på nettet

wikipedia.org finner du sammenligning av de forskjellige tjenestene som tilbyr stremaet musikk på nettet.

Les også: Nettstedkart for Dataporten

Hva er din favoritt? Fortell gjerne i kommentarfeltet nederst i denne artikkelen!

Spotify

Spotify er kanskje den mest populære tjenesten. Spotify er en tjeneste som har kunnet tilby streamet musikk siden 2006. Spotify gir tilgang til over 35 millioner låter, og hadde over 550 millioner aktive brukere i 2023 (220 millioner betalende brukere), ifølge Wikipedia.

Dette er Spotify-utgavene:

  • Free – gratis musikk med reklame. Denne utaven har en rekke begrensninger i tillegg til å være reklamebasert. Du kan ikke bruke tjenesten på iPhone, iPad eller andre mobile enheter.
  • Premium – hør på ubegrenset musikk, med bedre lydkvalitet. Du kan bruke tjenesten på mobile enheter. Koster 129 NOK per måned.
  • Family – en Premium-konto som kan deles med familiemedlemmer.

Du finner detaljene om prisene på spotify.com – skroll ned for å se oversikten.

Ønsker du å få mer glede av Spotify bør du bruke spillelister – les mer i vår guide.

Les mer om Spotify i vår guide.

Apple Musikk

Apple Musikk har flere låter enn Spotify, men brukermassen er ikke like stor. Les mer i vår artikkel.

YouTube Musikk

YouTube Musikk ble lansert for en stund siden, men denne musikktjenesten ble bare nylig tilgjengelig også i Norge.YouTube Musikk er en ny tjeneste som strømmer musikk – her finner du låter, album, spillelister og radiokanaler med dine favorittartister. YouTube har allerede et kjempestort arkiv med musikk i forskjellige former. Nå skal dette organiseres.

Dataporten har sett nærmere på YouTube Musikk og vi liker det vi ser og hører. Les mer i vår guide.

YouTube

Vi har nevnt YouTube Musikk som er tilrettelagt for strømming av musikk, men den klassiske YouTube har også musikk. Les mer i vår YouTube-guide.

Soundcloud

Soundcloud er en nettjeneste hvor artister, distributører og promotører kan legge ut sine egne låter, og dele disse med andre på nettet. Tjenesten hadde 175 millioner unike lyttere per måned i 2014, ifølge Wikipedia.

Du finner Soundcloud på soundcloud.com.

Les mer om SoundCloud i vår guide.

Qobuz

Qobuz.com er annerledes enn andre musikktjeneste i det at den satser på høyere musikk-kvalitet. Les mer i vår artikkel.

LP-er digitalisert

Over 69 000 LP-er er blitt digitalisert. Les mer i vår oversikt.

78-plater digitalisert

Over 328 000 78-plater er blitt digitalisert. Du finner dem i vår overikt.

AccuRadio

AccuRadio er en amerikansk, uavhengig radiokanal på internett. Denne kanalen med opprettet i år 2000 og formidler musikk fra hele verden. Les mer om AccuRadio i vår guide.

Last.fm

Last.fm er et sosialt nettsamfunn som samler inn informasjon om hva brukerne hører på og lager lister ut av det. Hver enkelt bruker får sin egen liste, hvor det står hvilke artister og sanger han/hun hører mest på. Les mer i vå artikkel.

TIDAL

Denne tjenesten hadde opprinnelig navnet WiMP (lansert i 2010), og var en norskutviklet musikktjeneste fra Platekompaniet og WiMP Music i samarbeide med Telenor. Les mer i vår artikkel.

Deezer

Deezer er en tjeneste som tilbyr streamet musikk. Den koster 99 NOK per måned, men du kan prøve den gratis i 30 dager. Det finnes også gratiskonto for PC og nettbrett.

Tjenesten gir tilgang til over 35 millioner låter, over 30 000 radiokanaler, Den hadde rundt 14 millioner aktive brukere, og 7 millioner betalende brukere i 2018, ifølge Wikipedia.

Du finner Deezer på deezer.com.

Les mer i vår artikkel.

Jango

Jango er en nettradio, men spiller musikk fra ulike artister. Du kan søke etter dine favorittartister og spille musikk direkte i nettleseren – den finner også artister som ligner. Musikken er også delt opp i forskjellige sjangere.

Les mer i vår artikkel.

Nuclear

Nuclear er en gratis app som som strømmer musikk fra flere populære gratis steder på nettet. Et potensielt alternativ til Spotify. Les mer i vår artikkel.

Norske albumklassikere

Norskealbumklassikere.no er et prosjekt som går ut på å digitalisere norsk musikk. Prosjektet er finansiert ved at brukerne kjøper musikken og deretter digitaliseres musikken. Les mer i vår artikkel.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *