SoundCloud – eldorado for musikk, lydbøker og podkaster

SoundCloud er en sosial tjeneste for musikk. Det er en nettjeneste hvor artister, distributører, promotører og egentlig hvem som helst kan legge ut sine egne låter og dele disse med andre på nettet. Tjenesten har over 175 millioner unike lyttere hver måned.

Les også: Musikk på nettet

Det er ganske mange som bruker SoundCloud til å legge ut musikk på nettet og det er flere og flere som registrerer seg, og som dermed bidrar til å gjøre tjenesten større og større. Spotify vurderte i 2016 å kjøpe Soundcloud, men det ble ikke noe av dette oppkjøpet.

Les også: Nettstedkart for Dataporten

Soundcloud

Du kan besøke soundcloud.com og klikke på noen av låtene du finner på nettsiden for å høre på musikken og du trenger ikke å registrere deg. På soundcloud.com/charts/top finner du en liste med topp 50 låter. Du finner en søkefunksjon på soundcloud.com/search.

Musikk-sjangere

Videre kan du velge musikksjanger fra en egen meny – her finner du blant annet følgende:

Utvalget er begrenset hvis ikke du registrerer deg.

Lydbøker

SoundCloud tilbyr også Lydbøker. Her finner du blant annet Harry Potter, Lord of the Rings, pluss mange bøker om meditasjon og mindfulness.

Mange som deler på Soundcloud

Det er ikke bare musikk som deles på Soundcloud, men også podkaster. Dette er noen eksempler:

Registrering gir flere muligheter

Du kan eventuelt velge å registrere deg og da kan du delta aktivt på den sosiale tjenesten og kan høre unbegrenset på SoundCloud-låter. Du har også muligheten til å overføre dine egne låter til SoundCloud.

SoundCloud Pro

SoundCloud tilbyr også en Pro-konto (1099 NOK per år) med flere muligheter og funksjoner. Du får blant annet tilgang til statistikk over låtene og du får en mulighet til å organisere dine favorittlåter. Les mer på soundcloud.com/pro.

Last ned låter

SoundCloud kan i utgangspunktet kun brukes til å streame musikk, men det finnes apper som lar deg laste ned låtene:

Last ned en SoundCloud-app

Noe du lurer på?

Kilder: Soundcloud.com, Wikipedia

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *