Monty Python på Netflix!

Det er nå 51 år siden Monty Python fikk ja fra BBC om å lage den populære TV-serien «Monty Python’s Flying Circus» og den er nå tilgjengelig i sin helhet på Netflix. Her får du se 45 episoder fordelt på fire sesonger.

Les også: Her er trikset som åpner Netflix-arkivet

1969 – 1974

Monty Python er en britisk komigruppe som lagde komiserien Monty Python’s Flying Circus for BBC fra 1969 til 1974. Det ble lagd 45 episoder over fire sesonger. Det var Terry Gilliam som var ansvarlig for animasjonene.

51 år!

Det er nå 51 år siden den første episoden av Monty Python Flying Circus ble vist på BBC. Dette skjedde altså 5. oktober 1969. Merkelig nok er denne datoen dokumentert i den norske utgaven av Wikipedia, nemlig no.wikipedia.org og ikke den engelske utgaven.

45 episoder

Du finner episodene på netflix.com – du må være logget inn på Netflix for å få tilgang. Det dreier seg om totalt fire sesonger og 45 episoder av TV-serien «Monty Python’s Flying Circus». Hver episode har en varighet på rundt 30 minutter.

Det er Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones og Michael Palin som er gruppen Monty Python. John Cleese forlot TV-serien etter den tredje sesongen.

Oversikt over alle episodene

Det dreier seg om fire sesonger med totalt 45 episoder (13 + 13 + 13 + 6 = 45). Du finner en fin oversikt over alle episodene (med beskrivelse) på Wikipedia..

Kilder: oregonlive.com, Wikipedia

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *