Programvaren du trygt kan fjerne

Det å ha mange apper/programmer liggende på PC-en som du kanskje aldri bruker, kan redusere ytelsen og de tar også plass. Derfor er det en stor fordel å avinstallere overflødige programmer.

Hva kan trygt avinstalleres?

Problemet er at de ikke er lett å avgjøre om du bør avinstallere et program, eller om du faktisk trenger det. Her er et tips om et gratisprogram som kan hjelpe deg å ta en avgjørelse om nettopp dette.

shouldiremoveit

Er du i gang med å rydde bort programmer på PC-en din, eventuelt en ny PC, men er usikker på hvilke programmer du trygt kan fjerne?

Bør jeg eller bør jeg ikke?
Det finnes et program som faktisk heter «Should I Remove It?», altså «Bør jeg fjerne det?». Dette programmet kan hjelpe deg med å vurdere saken.

Les også: Rydd skikkelig i PC-en din!

Når programmet er lastet ned og installert, viser det en liste over programmer du har på datamaskinen din, og vurderer programmene, noe som kan hjelpe deg med å vurdere om du trenger et spesifikt program eller ikke. Informasjonen er hentet fra en server, og er basert på hvilken erfaring andre brukere har av de ulike programmene.

«Should I Remove It?» måler blant annet «Ratings» og «Removal %»:

 • Ratings er basert på vurdering av andre brukere. Jo flere stjerner, jo bedre skal programmet være, og derfor bør du ikke avinstallere.

 • Removal % er basert på en andel av brukere som har fjernet et bestemt program. Jo høyere prosentandel, jo dårligere rykte har programmet på seg, og derfor bør du vurdere å avinstallere.

Nyttig informasjon om programmer

I tillegg viser programmet interessant informasjon om et bestemt program, blant annet om det er «bundlet» med eventuelt andre programmer. Du får også vite om programmer gjør endringer i systemet, for eksempel om programmet legger seg i Windows-oppstarten.

Ikke nok med det, du får også informasjon om et program er «adware», det vil si om det plager brukeren med reklame, eller har andre uønskede funksjoner.

Dersom du bestemmer deg for å fjerne et program, kan du trykke på «Uninstall»-knappen for det aktuelle programmet, og da vil uninstall-filen for dette programmet kjøres. Du trenger med andre ord ikke å åpne Kontrollpanel, eller lete etter avinstallasjonsfilen, for å kjøre avinstallasjon.

Ikke bruk det ukritisk

Selvfølgelig bør du ikke stole blindt på dette programmet, men det kan være til hjelp i vurdering av nytteverdien til programmer du har installert.

Last ned

Du finner programmet på shouldiremoveit.com. Programmet er gratis, lite og raskt, installasjonsfilen har en størrelse på kun 1,2 MB.

Kilder: Ghacks.net, Shouldiremoveit.com

You may also like...

3 Responses

 1. Stig sier:

  Og det første som skjer når man trykker på last ned er flerfoldige ad-ons med programmer som ber deg laste de ned samtidig (pdf-reader, file-converter, søkemotor osv, osv) – AKKURAT det dette «programmet» hevder å beskytte mot.
  Dette er bare bullshit!!!

 2. Marit sier:

  Hvordan kan jeg slette programmet Mcafee? Nytter ikke å slette noe. Jeg abonnerer ikke på dette lenger, og ønsker ikke påminnelser hele tiden. Vil ikke ha det i det hele tatt. Hjelper ikke å ta kontakt med dem, heller

  • Jan Espen Pedersen sier:

   Hei Marit,

   Du kan prøve å bruke Mcafee sin egen «removal tool» på denne linken: https://goo.gl/ri8mMt
   Litt ned på siden finner du «Download the MCPR tool.»
   Om det lykkes vil Mcafee være borte etter en omstart.
   Vil foreslå at du likevel bruker et antivirus program. Microsoft sin egen er gratis.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *