YouTube overrasker med gratis lydbøker


Det finnes et ganske stort utvalg av lydbøker på nettet, både gratis og de du må betale for og både på norsk og engelsk.

Les også: Her finner du lydbøker

Det er ikke alle som er klar over at det populære videonettstedet YouTube har også lydbøker – utvalget er overraskende stort og mange av lydbøkene er gratis.

Standard YouTube-lisens

Det er rettighetshaverne som har delt ut lydbøkene gratis på YouTube. Mange av lydbøkene har en såkalt «Standard YouTube»-lisens. Det innebærer at lydbøkene verken kan kopieres eller gjenbrukes.

Lydbøker på norsk

Du finner norske lydbøker på youtube.com. Her finner du blant annet bøker av forfattere som Jo Nesbø, Lars Saabye Christensen, Jørn Lier Horst, Anne-Cath. Vestly, Ingvar Ambjørnsen, Anne Holt og Anne B Ragde, og titler som Ringenes Herre, Hobbiten, Harry Potter, Snømannen, Hodejegerne og Beatles. Du kan søke etter titler og forfattere ved å legge søkeordene etter ordet lydbøker i søkevinduet på YouTube, men denne søkefunksjonen fungerer ikke optimalt.

Lydbøker på engelsk

Du finner lydbøker på engelsk på youtube.com. Her finner du bøker av forfattere som George Orwell, J. R. R. Tolkien, Fyodor Dostoyevsky, Edgar Allan Poe, Agatha Christie, H. G. Wells, Leo Tolstoy og Jane Austen, og titler som 1984, The Hobbit, Robinson Crusoe, The Lord of the Rings, The Adventures of Sherlock Holmes. Du kan bla i listen på youtube.com – utvalget er ganske stort. I tillegg finnes det mange YouTube-kanaler for lydbøker, for eksempel Greatest AudioBooks, FULL audio books for everyone, Audiobooks.com, Free Audio Books og Full Audiobooks, ,

YouTube Musikk

Også den nye tjenesten YouTube Musikk tilbyr lydbøker. Du finner lydbøkene ved å bruke søkeordet lydbøker eller lydbok. Det du også kan gjøre er å starte med å skrive lydbok i søkevinduet i music.youtube.com og du får da en rekke forslag i vinduet. Du kan eventuelt bruke søkeordet audiobook for engelske lydbøker. For ordens skyld, du finner lydbøkene under kategorien videoer og spillelister

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *