Installer webserver på PC-en din!

Det å installere en webserver på din egen PC er enklere enn du kanskje tror. En slik server trenger ikke å brukes på nettet – du kan bruke den for en lokal startside.

Les også: WordPress-guiden

Det finnes nemlig en app som inneholder både webserver Apache, database MariaDB, pluss programmeringsspråkene PHP og Perl, alt er klart til bruk i den samme pakken. Dette er overraskende enkelt.

Les også: Nettstedkart for Dataporten

Last ned og installer

Last ned XAMPP fra apachefriends.org

Kjør installasjonsfilen og du vil kanskje få et varsel om at brukerkontokontrollen (UAC) er aktivert og at dette vil begrense bruken av programmet. Klikk på OK for å fortsette. Det kan også hende at du får et varsel om at antivirus kan virke forstyrrende for installasjonsprosessen. Du kan bare klikke på Yes for å fortsette – vi har ikke opplevd noen problemer med dette.

Du kan velge hvilke komponenter som installeres. Standardvalget er at alt installeres og du kan bare klikke videre på «Next»-knappen. Deretter kan du velge installasjonsmappen. Her kan du eventuelt endre C til D-stasjonsbokstav eller et annet sted, det vil si et lagringssted du foretrekker.

Du får nå se et reklameplakat fra utviklerne av XAMPP-pakken, og det er bare å klikke på «Next»-knappen. Installasjonen tar ikke lang tid, men dette avhengig av hvor kraftig datamaskin du har.

Til slutt får du opp kontrollpanelet til XAMPP.

Ønsker du å kun bruke webserveren trenger du bare å klikke på «Start»-knappen ved Apache. Da vil serveren starte slik at serveren settes i gang. Hvis du får opp et vindu fra brannmuren i Windows, kan du velge å tillate tilgang.

Les også: Slik lager du din egen startside

Bruker serveren for egen startside!

Det du kan gjøre nå er å skrive en nettside i HTML (for eksempel startside.html) og plassere den i XAMPP-mappen (HTML-filen skal plasserer i undermappen htdocs i XAMPP-mappen). Adressen til din lokale nettside blir da localhost/startside.html – skriv denne adressen i nettleseren din og du skal da få opp nettsiden din!

Les også: Installer WordPress på egen PC

XAMPP har en rekke muligheter og innstillinger, men du trenger ikke å gjøre noe mer med mindre du ønsker avanserte muligheter og funksjoner. En mulighet videre er å installere WordPress på din egen PC – XAMPP passer meget bra for et slikt prosjekt.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *