WordPress kunne vært bedre

WordPress 6.0 ble lansert onsdag i forrige uke og vi fryktet det verste.

Les også: WordPress 6.0 lansert

Den nye store oppdateringen er nå installert og det gikk uten problemer og det er det viktigste. Vi merker ikke noen endringer og det er faktisk positivt med tanke på sjokket da WordPress 5.0 ble lansert for fire år siden.

Rare prioriteringer

Utviklingen av WordPress går i en rar retning – det er merkelig hva utviklerne prioriterer. Dette er funksjoner vi savner i WordPress og funksjoner som kunne vært bedre:

  • Blokker er en utvikling i feil retning, men noe vi bare må leve med. Hensikten med blokker er i utgangspunktet å gjøre WordPress mer fleksibel. Faktum er at det motsatte er tilfellet. Blokker har begrensede innstillinger og er mindre fleksible sammenlignet med manuell kode (HTML). Det som redder mange av oss i dag er HTML-blokker, som gir oss friheten tilbake.

  • WordPress har fjernet en tydelig indikator som viser hvilken blokk er aktiv. Dette er en finesse som eksisterte tidligere som en vertikal strek ved en aktiv blokk, men er nå merkelig nok fjernet. En slik funksjon er kjempeviktig for å vise hvilken blokk er aktiv i redigeringsprosessen. Vi forstår rett og slett ikke hvor dette er fjernet.

  • Vi savner flere muligheter i listen over innlegg. For eksempel en mulighet til å låse kladder slik at de plasseres øverst på listen. Vi har luftet dette i diskusjonsforumet til WordPress, men ble neste latterliggjort av moderator – vi fikk det svaret at vi kan bare klikke på kladder-lenken for å få alle kladdene, eventuelt installere en utvidelse for å få flere muligheter. Dette er rett og slett for lite fleksielt.

  • Forhåndsvisning av innlegg skuffer fortsatt. Vi får fortsatt opp tre alternativer når vi klikker på dette valget og det betyr unødvendig ekstra klikk.

Dine erfaringer?

Hva synes du om WordPress 6.0? Hvilke funksjoner irriterer deg mest? Hvilke funksjoner savner du? Legg gjerne inn en melding i kommentarfeltet under denne artikkelen.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.