Miniprogrammer i Windows 11

Du elsker dem eller hater dem. Miniprogrammer i Windows 11 kan være svært nyttige.

Les også: Det du trenger å vite om Windows 11

Miniprogrammer

Miniprogrammer er små vinduer som viser dynamisk informasjon på skrivebordet i Windows 11. Du må være logget på Microsoft-konto for å bruke dem.

Du kan vise eller skjule miniprogrammer ved å høyreklikke nederst på oppgavelinjen i Windows og velge Innstillinger for oppgavelinje. Du får da opp et vindu hvor du kan slå på eller av miniprogrammer.

Klikk deretter på Miniprogrammer-ikonet og du får da opp vinduet for selve miniprogrammet. I dette vinduet viser da innhold som kommer fra de miniprogrammene som er aktivert akkurat nå.

Du kan klikke på «Legg til miniprogrammer» (et pluss-tegn øverst til høyre) for å legge til flere. Du får da opp et vindu med forskjellige miniprogrammer, for eksempel Trafikk, og kan klikke på det du ønsker å legge til din oversikt.

Ønsker du å fjerne et miniprogram fra din oversikt er det bare å klikke på de tre punktene i hjørnet av vinduet til det aktuelle vinduet, og velge Løsne miniprogram. Du kan også gjøre vinduet større via den samme menyen eller du kan tilpasse det aktuelle miniprogrammet.

Hvert kontrollprogram drives av en annen app eller tjeneste. Hvis du vil se detaljene klikker du på de tre punktene øverst til høyre i miniprogrammet, og se etter meldingen «Drevet av» eller «Powered by» nederst på menyen. Hvert enkelt kontrollprogram er en utvidelse av den tilhørende appen eller tjenesten og kontrolleres av innstillingene for appen eller tjenesten.

Dette er populære miniprogrammer:

 • Nettsøk
 • Vær
 • Kalender
 • Gjøremålsliste
 • Nyheter
 • Trafikkinformasjon
 • Sport
 • Underholdning
 • Bilder
 • Tips

Vær oppmerksom på at hvis ikke du finner alle programmene på din datamaskin kan forklaringen være at de har ikke kommet til din datamaskin ennå. Programmene deles nemlig ikke ut til alle brukere samtidig. Sjekk igjen senere.

Slik fjerner du miniprogrammer

Hvis ikke du liker konseptet med miniprogrammer kan du høyreklikke på oppgavelinjen nederst i Windows og velge Innstillinger for oppgavelinje. Du får da opp et nytt vindu – her kan du trykke på bryteren ved Miniprogrammer og velge å slå av denne funksjonen.

Kilde: Microsoft

You may also like...

2 Responses

 1. JMinieller kontrollprogremmer er uinteressant for meg .HJelp meg å slette eller sprre disse programvarene

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *