Spillmodus i Windows kan virke mot sin hensikt

Hensikten med spillmodus i Windows 10 er å optimalisere ytelsen og opplevelsen når du driver med dataspill på PC-en din.

Les også: Slik får du raskere PC for spill

Spillmodus gjør flere ting for å optimalisere spillopplevelsen. Den blokkere installasjon av oppdateringer, altså mens du spiller slik at spillingen ikke blir forstyrret. Modusen skal også bidra til mer stabil bildefrekvens avhengig av spillet og systemet.

Spillmodus

Det er nok ikke alle som er klar over at i Windows 10 er aktivert i utgangspunktet. Du finner spillmodus via Start, Innstillinger, Spill, Spillmodus. Her kan du eventuelt velge å slå av spillmodus.

Kan virke mot sin hensikten

En del brukere melder om at PC-ytelsen reduseres i enkelt spill. Spillmodus kan altså i en del tilfeller virke mot sin hensikt. Hensikten med spillmodus er å gjenkjenne spill når de kjøres på PC-en og tilrettelegge spillene slik at spillene får prioritert tilgang til ressursene på PC-en, som prosessor og skjermkort.

Problemet oppstår hvis Windows ikke gjenkjenner det aktuelle spillet. Derfor kan du prøve å deaktivere spillmodus dersom du merker problemer med et spill.

Det er viktig å være klar over at hvis du bruker en kraftig PC vil spillmodus ikke øke ytelsen betraktelig. Spillmodus vil kun øke ytelsen for spill hvis programmene på PC-en konkurrerer om ressursene – da vil spillene bli prioritert. Det betyr med andre ord at jo tregere PC du har jo mer vil du merke at spillytelsen øker ved bruk av spillmodus.

Kilde: howtogeek.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.