Bli varslet når en nettside oppdateres

WebChangeMonitor er et gratis program som gjør det mulig å overvåke nettsider og blogger.

Les også: Programvare-porten

Dette er ikke et program for å overvåke dine egne nettsider, men for å overvåke endringer som skjer i andre nettsider. Du kan for eksempel overvåke endringer i pris for et produkt eller når et produkt blir tilgjengelig i en nettbutikk.

Last ned og installer

Du finner WebChangeMonitor på sourceforge.net – last ned (Download-knappen), pakk ut ZIP-filen og kjør programfilen.

WebChangeMonitor kan kjøres uten installasjon – du bare legger programfilen hvor som helst og kjører den. Du kan konfigurere programmet via menyvalget Tools og Configuration. Her kan du bestemme hvor ofte nettsiden sjekkes i minutter, timer og dager. Du kan også eventuelt legge inn en forsinkelse fra det tidspunktet du starter programmet og til den tiden når programmet skal sjekke nettsider for første gang.

Bruk menyvalget Files/Folders til å legge inn en kommando for å sammenligne forrige og nåværende versjon av en nettside. Du kan også endre mappen for midlertidige filer for dette programmet.

Klikk på Add a new item-knappen for å legge inn en nettside du ønsker å overvåke. Du finner ganske mange konfigurasjonsmuligheter, men du kan bare skrive inn en nettadresse i Item’s adress-vinduet og klikke på OK-knappen for å bekrefte. Du velger selv hvor enkelt eller hvor komplisert dette er.

Du får varsler via et ikon nederst til høyre i Windows, altså system tray. Vær likevel oppmerksom på at du må aktivere varslene via Tools og Configuration – her bestemmer du hvor ofte nettsiden skal sjekkes. Standardverdien her er 0 – altså nettsiden sjekkes aldri.

Kilde: ghacks.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *