Her er trikset som fikser VirtualBox

Bruker du VirtualBox med Windows 10 og har installert den store oppdateringen med versjonsnummer 1903? Det er mange som sliter med VirtualBox.

Les også: Guide: VirtualBox

Det er mange som opplever at VirtualBox har sluttet å fungere etter den store Windows-oppdateringen. Det går riktignok an å kjøre VirtualBox, men ingen av virtuelle maskinene kan kjøres.

Feilkode

Dette er feilkoden som dukker opp i VirtualBox når vi prøver å kjøre en virtuell maskin:

Failed to open a session for the virtual machine Windows 10.
Call to WHvSetupPartition failed: ERROR_SUCCESS (Last=0xc000000d/87) (VERR_NEM_VM_CREATE_FAILED).
Result Code: E_FAIL (0x80004005) Component: ConsoleWrap Interface: IConsole {872da645-4a9b-1727-bee2-5585105b9eed}

 

Mange forslag på nettet

Det er åpenbart ganske mange som sliter med det samme. Vi finner veldig mange forslag på nettet. Foreløpig har vi ikke funnet noe som fungerer i vårt tilfelle.

Dette er noen av fortslagene:

  • Last ned og installer VirtualBox på nytt. Dette er kanskje den enkleste metoden, men den fungerte ikke i vårt tilfelle. Du finner VirtualBox på virtualbox.org.

  • Avinstaller eller deaktiver tredjeparts-antivirus. Det er flere som melder at dette kan være i veien for VirtualBox. For ordens skyld, Windows Defender er innebygd i Windows 10 og er derfor ikke tredjepart.

  • Slå av Hyper-V og Sandbox. Dette gjør du eventuelt ved å søke etter kontrollpanel via søkevinduet i Windows, klikke på kontrollpanel, klikke på Avinstaller et program og videre på Slå Windows-funksjoner på eller av. Du får da opp en liste over funksjoner du kan slå av eller på.

  • Avinstaller VirtualBox og last ned og installer den på nytt. Du bør rense Windows-registeret etter avinstallasjon, dette er enkelt og sikkert å gjøre med Ccleaner. Videre bør du avinstallere eller deaktivere tredjeparts-antivirus.

  • Høyreklikke på en virtuell maskin og velge Discard Saved State…

  • Klikk på en virtuell maskin, velg Settings, velg Storage, klikk på en av diskene under Storage Devices, velg å kjøre en annen ISO-fil via menyen øverst til høyre. Denne metoden er litt komplisert – poenget er at man skal prøve å reparere virtuelle maskinen med en referanse til original-ISO-en.

Det kan virke som feilen ligger på Microsoft sin side, at det er en eller annen funksjon i Windows 10 som blokkerer VirtualBox, men vi har foreløpig ikke funnet ut hvilken.

Det er enkelt å finne forslag som kan prøves til å fikse dette problemet – det er bare å google med feilkoden. Vi har prøvd nesten alle forslagene, bortsett fra å avinstallere VirtualBox og installere på nytt. Hvis problemet er på Windows-siden kommer kanskje Microsoft med en fiks?

forums.virtualbox.org er en interessant diskusjonstråd fra brukere som sliter med det samme.

Her er trikset som fungerer

Vi har prøvd ganske mange tiltak for å fikse VirtualBox-problemet. Til slutt fant vi noe som fungerer. Vi søker etter cmd via søkevinduet i Windows, høyreklikker på ledetekst og velger å kjøre den som administrator. Vi skriver følgende kommando i vinduet og trykker på Enter-tasten:

bcdedit /set hypervisorlaunchtype off

 

Du må altså i tillegg ha slått av Hyper-V og sandbox. Vi renset også registeret med Ccleaner og restartet PC-en.

Hva med Sandbox?

Det store spørsmålet er om det er konflikt mellom VirtualBox og Windows Sandbox. Kan de aktiveres samtidig? I skrivende stund kan Sandbox uansett ikke kjøres på en PC med to språkversjoner installert samtidig – dette er et problem som Microsoft angivelig har planer om å fikse, men det har ikke høy prioritet. Vi vet ikke før vi prøver.

Fungerer VirtualBox hos deg?

Har du fått VirtualBox til å fungere etter den store Windows-oppdateringen (1903) i mai? Et annet spørsmål er om du kan bruke både VirtualBox og Windows Sandbox på den samme PC-en? Legg gjerne inn en melding i kommentarfeltet under denne artikkelen.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *