Vær obs på falske apper på Microsoft Store

Microsoft Store er navnet på tjenesten hvor Microsoft tilbyr forskjellige typer apper for Windows. Du bør være forsiktig angående hva du laster ned eller kjøper på Store fordi noen av appene kan være falske.

Les også: Programvare-porten

Hva er falske apper?

Hva er falske apper? Det kan være kopier av apper som i utgangspunktet er produsert av andre aktører, men som på Microsoft Store tilbys som Microsoft-apper. Det kan også være apper som du må betale for på Microsoft Store, men som egentlig er gratis. Et eksempel på det siste er LibreOffice som var til salgs i fjor på Microsoft Store, men som egentlig er gratis.

Les også: Microsoft krever betaling for LibreOffice

Mange falske apper

Det finnes flere eksempler. E-postprogrammet Thunderbird har dukket opp på Microsoft Store i en versjon som er tilpasset Windows 10. Dette programmet finnes i original og bedre versjon fra utvikleren Mozilla. Microsoft har altså foretatt noen endringer i programmet og nærmest gjort det til sitt eget.

«Screen To Gif» er et annet eksempel – dette programmet heter nå «Screen Recorder & Webcam Recorder» eller «Screen Recorder Plus for Windows 10». Dette er altså gratisprogram som Microsoft krever betaling for på Store.

Microsoft skal visstnok ha fått tilbakemeldinger om saken, men ingenting skjer – programmene har ikke blitt fjernet fra Store.

Kilde: ghacks.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *