Tunge apper gjør PC-en tregere

Mange tunge apper legger seg i oppstarten av din datamaskin uten at du kanskje vet om det. Slike apper trenger som regel ikke å være i oppstarten – de gjør PC-en tregere.

Les også: Nettstedkart for Dataporten

Du kan imidlertid ta grep som gjør at datakraften blir utnyttet på en bedre måte.

Kjører i bakgrunnen

Et godt eksempel på slike apper er Adobe-apper, det vil si apper som er en del av Adobe Creative Cloud. Du kan faktisk med fordel fjerne flere av disse fra oppstarten i Windows slik at de ikke starter hver gang du starter PC-en.

Adobe Creative Cloud har overraskende mange prosesser i oppstarten. Det kan være snakk om hele åtte (8) prosesser. Du kan faktisk deaktivere (fjerne fra oppstarten, ikke avinstallere) alle og du vil sannsynligvis merker en klar forbedring i ytelse. Poenget er at du kjører appene etter behov – du trenger dem ikke i oppstarten.

Det finnes flere store apper som ikke trenger å være i oppstarten, for eksempel Office-apper og tunge apper som bruke til å jobbe med foto, grafikk, video og spill. Problemet er at mange apper legger seg selv i oppstarten automatisk når du installerer dem.

Du kan selv sjekke hvilke apper som gjør PC-en din tregere – høyreklikk på oppgavelinjen nederst i Windows og velg Oppgavebehandling. Hvis ikke du ser detaljene her må du eventuelt klikke på flere detaljer-lenken. Da får du se hvilke apper som krever mest av PC-en.

Hvilke apper bør du ikke fjerne fra oppstarten?

Apper som ikke bør fjernes fra oppstarten er gjerne sikkerhetsapper, for eksempel antivirus. Apper som leveres av PC-produsenten er gjerne kritiske apper som kreves for at PC-en skal fungere normalt.

Rydd i oppstarten

Du kan for eksempel bruke Autorun Organizer til å rydde i oppstarten av Windows. Dette programmet er veldig brukervennlig og du kan på en enkel måte først klikke på en app/prosess i Autorun Organizer og klikke deretter sette en hake ved siden av Disable Temporarily.

Les også: Autorun Organizer

Fordelen med å deaktivere prosessen midlertidig er at du kan aktivere prosessen igjen på et senere tidspunkt hvis det viser seg at Windows trenger denne prosessen for å kjøre normalt.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *