Tropy organiserer bildene dine

Har du mange bilder på din datamaskin og trenger et verktøy for å organisere alle bildene? Tropy er et gratis alternativ og det er basert på åpen kildekode.

Les også: Fotoapper for alle nivåer

For organisering

Tropy er i utgangspunktet ikke et bilderedigeringsprogram, men tilbyr enkle redigeringsverktøy. Tropy er laget for deg som har behov for å organisere et stort antall digitale bilder. Du kan selv legge inn tilleggsinformasjon (metadata) om enkelte bilder slik at det blir enklere å finne frem bilder i samlingen. Tropy er ikke nettbasert – organiseringen pågår lokalt på din egen datamaskin.

Bildene må importeres

Alle bilder må importeres i Tropy og programmet støtter kun filer med formatet JPEG, PNG og SVG. Det støtter ikke TIFF, GIF eller raw-filer. Du oppretter nye prosjekter for ulike typer bilder, for eksempel en bestemt fototur eller bilder du ønsker å ha på din blogg eller nettside. Du bestemmer selv hva slags prosjekter du oppretter.

Last ned og bruk

Du finner Tropy på tropy.org. Vær klar over at programmet støtter kun 64-bit Windows. Du får et «Create a new project»-vindu når du kjører programmet. Du trenger ikke å legge inn noe bilder her, bare skriv inn et kort navn på prosjektet og klikk på «Create project»-knappen. Navnet du velger kan være hva som helst – poenget er at du trenger ikke å tenke mye på dette.   Du får nå opp programvinduet for Tropy.

Nå kan du starte med å legge inn bilder. Dette kan du gjøre via menyen File, Import photos, eller ved å klikke på pluss-tegnet øverst i programvinduet.

Når bildene er på plass i Tropy er programmet klart til bruk. Du kan dobbeltklikke på et bilde for å få redigeringsmuligheter og du kan også legge inn informasjon og notater hvis du ønsker det.

Video: Introduction to Tropy

Introduction to Tropy from Tropy on Vimeo.

Kilde: tropy.org

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.