Telenor tar seg godt betalt

Telenor krever betaling for en tjeneste som bør være gratis

Les også: Følg Dataporten på Facebook!

Ikke alle er klar over at en tjeneste fra Telenor koster penger, mens du kan få lignende tjeneste helt gratis.

Kontroll av e-postadresse

Besøker du telenor.no/sikkerhet finner du en lenke som kan brukes til å sjekke om e-postadressen din er på avveie. Denne ligger under overskriften «Sjekk om din e-postadresse er på avveie». Her kan du sjekke en hvilken som helst e-postadresse. De fleste som er aktive på internett vil få en del treff her.

Når du har brukt denne lenken får du opp en ny nettside som forteller deg om et bestemt antall sikkerhetsbrudd på din e-postadresse. Her får du tips om å endre passord. Det du ikke får informasjon om er hvor disse sikkerhetsbruddene befinner seg, altså hvilke tjeneste på nettet hvor du har brukt e-postadressen din.

Krever betaling

Derimot får du tilbud om en tjeneste fra Telenor med navnet SAFE. Dette er en sikkerhetspakke som skal gi deg ekstra lag med sikkerhet. Det vi reagerer på er prisen på denne tjenesten, nemlig 169 kroner per måned, altså 2000 kroner per år. Dette er en type tjeneste som egentlig burde vært gratis.

Gratis alternativ

For å sjekke om en e-postadresse er på avveie bruker Telenor tjenesten eyeonid.com. Telenor tilbyr denne tjenesten på sin nettside, men uten å fortelle brukerne detaljene om sikkerhetsbrudd i e-postadresse.

Det finnes et alternativ som er helt gratis og som i tillegg forteller deg detaljer om hvor e-postadressen din er blitt brukt. Denne tjenesten heter Have I been pwned?.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *