Microsoft tvinger bruk av OneDrive

Microsoft har nylig gjort en endring i prosedyren ved installasjon av Windows 11.

Les også: Følg Dataporten på Facebook!

Programvaregiganten har nå gjort det enda vanskeligere å unngå OneDrive ved installasjon av Windows 11. Data fra PC-er blir nå overført til OneDrive automatisk uten å spørre brukeren først.

Gjelder nye enheter

Dette skal gjelde nye enheter med Windows 11, for eksempel nye PC-er som startes for første gang. Den eneste måten å forhindre denne OneDrive-koblingen er å installere Windows 11 med lokal konto, men det viser seg ikke å være en enkel prosess.

Det finnes et triks for å installere Windows 11 uten Microsoft-konto, men dette innebærer å kutte internett på et bestemt tidspunkt i prosessen – du må trykke på en bestemt hurtigtast for å blokkere internett-forbindelse. Dette er alt for tungvint for de fleste, men det er mulig. Du finner detaljene på tomshardware.com.

Automatisk overføring

En «normal» installasjon av Windows 11 «krever» at du logger deg på Microsoft-konto underveis i installasjonsprosessen. Og dermed starter prosessen ved å overføre filer til OneDrive automatisk uten å spørre deg først. Filer som overføres automatisk ligger i mapper som bilder, dokumenter, musikk og videoer.

Et annet potensielt problem ved denne automatisk overføringen er at det dukker opp problemer dersom OneDrive-kontoen til vedkommende bruker er full. Da får nemlig denne brukeren en melding om å kjøpe mer plass på OneDrive.

Det bør nevnes at OneDrive-funksjonen kan deaktiveres, men det gjelder Windows som allerede er installert og ikke installasjon på nye PC-er.

Kan være nyttig

For ordens skyld, OneDrive kan absolutt være nyttig. Den kan brukes for sikkerhetskopiering av filer. Problemet er at Microsoft ikke spør deg om lov når du installerer Windows 11.

Kilder: neowin.net, theregister.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *