Unngå å klikke på lenker i e-post

Sjefen for Telenor, Sigve Brekke, er nylig blitt misbrukt i et svindelforsøk.

Les også: Feriemodus kan være farlig

Telenor-sjefen misbrukt i svindelforsøk

Brekke skal ha skrevet en e-post til et annet selskap, et utenlandsk selskap. Det er kriminelle som har skrevet e-posten i et forsøk på svindel.

Det mest urovekkende er hvor ekte e-post ser ut. Ingen skrivefeil eller andre feil som skal kunne avslører svindel. De kriminelle har blant annet brukt kunstig intelligens som gjør det vanskelig å avsløre svindelforsøket.

Ikke klikk på lenker!

Får du en uventet e-post som ber deg om å klikke på lenker bør du ta direkte kontakt med vedkommende, enten via e-post, via telefon eller besøk hjemmesiden til selskapet.

Feriemodus

Vær spesielt oppmerksom på dette i sommer. Kriminelle bruker denne tiden fordi brukere er gjerne mindre oppmerksomme på dette i ferien.

Kilde: VG.no

You may also like...

2 Responses

  1. Roy Østensen sier:

    Selv har jeg nylig opplevd at svindlere også bruker sms-er med lenker. Jeg var uforsiktig nok og klikket på den oppgitte lenken, med det resultat at bankkontoen min ble tappet for flere tusen kroner.

    Jeg ventet en pakke, og sms-en foregav at jeg måtte betale toll for å få utlevert pakken, og dermed var det gjort.

    • Det verste er jo at det offentlige bruker SMS (med lenker) som kommunikasjonskanal. Dette til tross for at sikkerhetsmyndigheter advarer mot dette gang på gang. Under koronakrisen fikk publikum SMS fra Oslo kommune ang vaksine med oppfordring om å klikke på en lenke. De lærer aldri.

      SMS er jo veldig praktisk for å kommunisere med publikum, men de glemmer at dette også er veldig lettvinn svindelmetode.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *