Verktøy for slektsforskning

Slektsforskning blir stadig mer populært, ikke minst takket være en dokumentarserie på NRK hvor en rekke kjente norske personer får hjelp med sin slektsforskning. På denne siden finner du verktøy som kan brukes for din slektsforskning.

Les også: Historiske bilder

Populær serie på NRK

«Hvem tror du at du er?» er en norsk dokumentarserie om slektsforskning som har gått på NRK1 siden 2011. Serien er produsert av Monster Entertainment for NRK og er basert på den britiske «Who Do You Think You Are?». Du kunne se serien på tv.nrk.no, men den er i skrivende stund ikke lenger tilgjengelig.

MyHeritage

MyHeritage er opprinnelig en israelsk tjeneste for slektsforskning, men som nå finnes på flere språk, inkludert på norsk. Du kan lage ditt eget slektstre fra myheritage.no. Du kan eventuelt bestille en DNA-test som gjør det mulig å avdekke din etniske opprinnelse og til å finne nye slektninger. Les mer på myheritage.no/dna.

My Family Tree

My Family Tree er et gratis program som kan brukes til å registrere navn og sette opp ditt eget slektstre. Les mer i vår artikkel.

Legacy

Legacy er et slektsprogram som finnes i engelsk versjon på legacyfamilytree.com og norsk versjon på legacynorsk.com – du må registere deg (oppgi en e-postadresse) for å få tilgang til installasjonsfilen.

Les også: Om Digitalarkivet

Nyttige nettsteder

Dette er nyttige nettsteder som kan hjelpe deg med å finne ut mer om din slekt:

Kilder: Wikipedia (1), Wikipedia (2)

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *