Gratis app for ditt slektstre

My Family Tree er et gratis program som kan brukes til å registrere navn og sette opp ditt eget slektstre.

Les også: Verktøy for slektsforskning

Gratis slektstre

Du finner My Family Tree på chronoplexsoftware.com – klikk på Get it now og videre på My Family Tree-knappen. Kjør installasjonsfilen og sett i gang installasjonen. Klikk til slutt på Finish for å starte appen.

Les også: Nettstedkart for Dataporten

Du får nå opp et vindu hvor appen ber om din tillatelse til å koble seg til internett. Hensikten er å kunne oppdatere appen og for å kunne aktivere kartfunksjon. Hvis du er fortrolig med dette kan du sette en hake ved disse valgene. Hvis du kun skal oppdatere manuelt og ikke trenger kartfunksjon kan du la være å sette en hake i valgene. Det er ditt valg. Klikk på Continue for å fortsette.

Opprett ditt eget slektstre

Etter installasjon av My Family Tree kan du eventuelt klikke på «Start a new family tree» for å opprette slektstre. Du kan klikke på «Open» for å åpne et annet slektstre dersom slikt er tilgjengelig.

Skal du opprette et nytt slektstre kan du legge inn ditt navn og eventuelt fødselsdato og fødselsted og klikke på Add når du er ferdig, men du velger selv hva slags informasjon du legger inn. I neste vindu har du muligheten til å legge til, slette eller endre informasjonen om denne personen.

Når du har lagt til den første personen i slektstreet, kan det være lurt å lagre det. Dette kan du gjøre via File og Save as. Her kan du velge All people og deretter lagre filen med et navn som du bestemmer, for eksempel minslekt.familyx (for ordens skyld familyx er endelsen som brukes av dette programmet). Du får tilgang til denne filen når du kjører opp My Family Tree neste gang.

Du kan legge til nye personer, og dermed utvide slektreet via Create Relationship. Her får du rullegardinmeny som kan brukes til å velge relasjonen til personen som allerede er på plass i slektstreet. Det kan være far, mor, ektefelle, sønn, datter, eventuelt ikke i slekt.

Ferdig laget slektstre

Du kan laste ned et ferdig laget slektstre for å se hvordan det kan se ut. Du finner slike eksempler på chronoplexsoftware.com. Dette eksemplet viser slekten til den britiske kongefamilien:

Mer informasjon

Du finner mer informasjon om My Family Tree på chronoplexsoftware.com.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *