RawTherapee er avansert bilderedigering, helt gratis

RawTherapee er et bildebehandlingsprogram som er helt gratis og som er basert på åpen kildekode. Den er blitt oppdatert flere ganger i løpet av 2017 og får stadig flere funksjoner.

Les også: Fotoapper for alle

Dette program kan anses som en av konkurrentene til Adobe Lightroom, ikke minst når det gjelder ytelse. RawTherapee er både gratis og raskt. Det som først og fremst mangler i RawTherapee, sammenlignet med Adobe Lightroom, er organisering av bilder.

Mange avanserte funksjoner
Versjon 5.0 ble lansert i januar 2017 og det var en stor oppdatering. Blant nyhetene er en mulighet for automatisk støyredusering, bedre verktøy for skarphet, Wavelets-verktøy og Retinex-vertøy. Videre har programmet fått støtte for grayscale TIFF (32-bit) og JPEG. Du finner detaljene på rawtherapee.com.

Det er senere blitt lagt til flere nye funksjoner. RawTherapee byr på «non-destructive»-redigering, avansert fargebehandling, avanserte verktøy for eksponering og detaljer, og innebygd støtte for mange kameraer. Les mer om programmet på rawtherapee.com/blog/features.

Last ned

Du finner RawTherapee på rawtherapee.com/downloads. Hvis du har Windows 64-bit velger du RT 5.3. Hvis du har Windows 32-bit velger du RT 5.0 (den nyeste versjonen er ikke tilgjengelig for 32-bit). Er du usikker på hva slags Windows du har? Klikk på start-knappen i Windows 10 og velg Innarillinger, System og Om. Du skal se 32 eller 65 ved Systemtype.

Har du Windows 7 kan du venstreklikke på start-knappe, høyreklikke på Datamaskin og velge Egenskaper. Her får du se 32-bit eller 64-bit ved Systemtype. Filen du laster ned er zip-format så du må pakke den opp og kjøre installasjonsfilen.

Kilder: rawtherapee.com, dpreview.com, Petapixel.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *