Mange ble forsøkt svindlet i går
Har du fått skummel e-postmelding i det siste med et pengekrav, er du ikke alene. Dette er bare lureri – du bør slette mailen med en gang!

Les også: Guide: Antivirus

Svindelforsøk

Søndag 16. desember var det mange som fikk en skummel e-post og mange av disse brukerne ble såpass skremt at de ringte til politiet.

Mottakeren av denne e-posten ble truet med at nakenbilder av vedkommende kommer til å bli publisert på nettet dersom vedkommende ikke betaler løsepenger. Det er Dagbladet som melder dette.

I e-posten hevder senderen at han eller hun har tatt kontroll over kameraet på datamaskinen og filmet mens brukeren ser på pornografi

Dette er lureri og et svindelforsøk og dette er noe som har skjedd flere ganger tidligere. Avsenderen er forfalsket for å gjøre e-postmeldingene mer realistiske, ifølge Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS).

Slett e-postmeldingen!

Pressevakt i Kripos, Jonas Fabritius Christoffersen, sier til Dagbladet at berørte bruker bør slette meldingen med en gang og ikke tenke mer på saken.

Hvordan kan jeg beskytte PC-en?

Bruker du Windows 10 er PC-en din allerede godt beskyttet med innebygde Windows Defender. Har du Windows 7 gjør Microsoft Security Essentials den samme nytten. Har du Windows 10 kan du aktivere egen beskyttelse mot løsepengevirus – les mer i vår artikkel. Du finner mer informasjon om antivirus i vår guide.

Kilde: dagbladet.no

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.