RadioMaximus organiserer dine radio-favoritter

RadioMaximus er et gratis program som kan brukes til å organisere og høre på radiostasjoner via internett. Du kan også bruke programmet til å ta opp lyd.

Les også: Radio på nettet

Dine favoritter

Du finner flere muligheter vi menyvalget til venstre. Du finner dine favorittstasjoner via «Favorites». Er dette første gangen du bruker dette programmet vil du ikke finne noen stasjoner her. Du kan legge til dine favoritter ved å høyreklikke på en radiostasjon og velge «Add to favorites».

Ser du ikke menyen til venstre kan du klikke på File, Favorites, Database, Open database. Klikk på Default og deretter OK. Hvis du fortsatt ikke ser menyen til venstre kan du avslutte programmet og starte det på nytt.

Du kan bruke «Search» til å søke etter radiostasjoner, du kan for eksempel bruke søkeordet NRK. Like under søkevinduet finner du en rekke faner som Favorites, Search, Recently Played og så videre – disse fanene kan du klikke på for å få tilgang til forskjellige funksjoner

Finner du ikke en bestemt radiostasjon i programmet kan du legge inn nettadressen (URL) inn i programmet. Dette gjør du via Filen og Open URL.

Støtter opptak

Du kan ta opp musikk fra en radiostasjon ved å klikke på en rød knapp (Record) nederst i programvinduet, eller du kan planlegge et opptak ved å høyreklikke på en bestemt radiostasjon og velge Schedule Recoring.

Flere stasjoner «samtidig»

Du kan spille flere radiostasjoner samtidig, eller rettere sagt du kan starte flere stasjoner samtidig, men kun lyd fra én av dem av gangen. Du kan selv skifte mellom disse. Du kan eventuelt bruke denne muligheten til å ta opp lyden fra flere stasjoner samtidig.

Last ned

Du finner RadioMaximus på raimersoft.com. Selve nedlastingslenken finner du på raimersoft.com – klikk på Download i den samme raden som RadioMaximus – klikk på x32 hvis du ha 32-bit Windows eller x64 hvis du har 64-bit Windows. Er du usikker på om du har 32 eller 64-bit Windows kan du høyreklikke på startknappen nederst til venstre i Windows og velge System. Velg English som språkversjon (norsk støttes ikke). Det står riktignok shareware på siden, men vi lastet ned og installerte appen gratis uten komplikasjoner.

Klikk på søkevinduet og søk etter radiostasjoner du ønsker, for eksempel NRK. Så er det bare å høyreklikke på stasjoner du ønsker å lagre og velge Add to Favorites.

Falsk virusalarm

Det er sannsynlig at Windows Defender vil reagerer på dette programmet. Dette er falsk alarm – det innebygde antivirusprogrammet i Windows 10 pleier å slå alarm hvis du prøver å installere et program som ikke er utviklet av Microsoft. Det du kan gjøre er å klikke på Mer info-lenken i Windows beskytter PCen-vinduet og deretter klikke på Kjør likevel.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *