Spennende videonyheter fra Adobe

Adobe har lagt ut en oppdatering for Premiere Rush – denne videoappen er nå tilgjengelig for Android og iOS. Det er nå mulig å redigere og dele videoer fra mobilen og eksperimentere med hastigheten.

Les også: Guide: Adobe Creative Cloud

Premiere Rush er en avansert app for videoredigering som henter funksjoner fra blant annet Premiere Pro og Audition, og nå er appen altså tilgjenglig for mobiler. Videoene dine synkroniseres til nettskyen og er derfor tilgjengelig på alle enheter som støtter Premiere Rush.

Nye funksjoner

Nå er det kommet en ny hastighetsfunksjon i Adobe Premiere Rush. Med den intuitive «speed panel»-funksjonen kan man justere hele eller deler av videoer uten å bekymre seg for muse- eller robotstemmer. Funksjonene fungerer både på desktop, iOS og Android.

 • Velg generell hastighet
  Du innstiller hastigheten i prosent ved å trykke på ’speed panel’-knappen og velger ’range speed’, som du enten kan trekke til høyre eller venstre. Du kan også trykke på prosent-ikonet og taste inn ønsket hastighetsprosent. Alt over 100 prosent er raskere enn normalt, mens alt under 100 er langsommere.

 • Tilpass hastighet for utvalgte deler av videoen
  Med ’speed ranges’ kan du tilpasse hastigheten for deler av videoer. Marker et videosegment med de blå markørene i tidslinjen eller i ’speed panel’-funksjonen under ’range’. Nå kan du stille inn hastigheten i ditt markerte segment. Videoen utenfor segmentet vil fortsatt være 100 prosent.

 • Skru gradvis opp og ned hastigheten
  Denne appen har en såkalt ’ramping’ hvor man gradvis skrur enten opp eller ned for å unngå plutselige rykk.

 • Unngå musestemmer
  Justering av hastighet kan gi konsekvenser for lyden, men ikke i Premiere Rush. Med funksjonen ’maintain pitch’ sørger appen for at lyden fastholdes uansett hvilken hastighet videoen har. Innstillingen er satt som standard, men kan også slås av.

 • Tilpass video til ønsket tid
  Du kan nå innstille et videoklipps lengde manuelt. Når dette er gjort sørger Rush for å tilpasse klippets hastighet med riktig verdi. Dette er spesielt nyttig når man jobber med timelapses.

Last ned og test

Her kan du laste ned og teste Premiere Rush:

Kilde: Adobe

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.