Slik oppdaterer du Windows uten internett

Portable Update er et gratis verktøy som kan brukes til å oppdatere Windows uten at datamaskinen er koblet til internett. Du må selvsagt ha internett for å laste ned oppdateringene, men du trenger ikke internett for å installere dem.
Les også: Slik får du kontroll over Windows Update

Oppdateringene lagres i et mellomlager (cache) og du kan selv velge om du bruker en minnepinne, en ekstern harddisk eller en annen ekstern lagringsplass.

Portable Update støtter blant annet Windows XP, Vista, Windows 7, 8.1 og Windows 10.

Hvorfor bruke Portable Update?

De aller fleste hjemmebrukere vil nok ikke trenge et slikt verktøy, men i mange tilfeller kan det være nyttig. Hvis du for eksempel har en datamaskin med en ny harddisk med fersk installasjon av Windows. Du kan da bruke dette verktøyet til å ta kontrollert installasjon av oppdateringer før datamaskinen tilkobles internett.

En av fordelene med Portable Update er at det endrer ikke registreret i Windows. Dette betyr blant annet at dersom det skulle skje en feil underveis, så er det sannsynlig at dette ikke skyldes Portable Update-programmet, men at det kan skyldes oppdateringer fra Microsoft.

Slik bruker du Portable Update

Selve programmet Portable Update krever ingen installasjon – du bare laster ned programfilen fra nettsiden portableupdate.com. Klikk på lenken «Click here to download» og klikk deretter på PortUp.zip for å laste ned selve filen.

Pakk opp innholdet, legg det i en egen mappe på en ekstern lagringsplass, for eksempel en minnepinne eller en ekstern harddisk. Sørg for at du har nok lagringsplass på denne lagringsplassen – det bør i hvert fall være 15 GB ledig lagringsplass, i hvert fall ifølge produsenten.

Kjør filen PortUp.exe. Godkjenn («Accept Eula») lisensavtalen, og du får da opp et slikt programvindu:

(Artikkelen fortsetter under bildet)

portable_update

Klikk på Start og la programmet kjøre ferdig. Du vil til slutt få opp et nytt programvindu.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

portable_update_history

Dette programvinduet har følgende faner: History, Search, Download, Install, Services, Settings og Log. De viktigste er Search, Download og Install. De andre fanene gir deg blant annet informasjon om datamaskinen, og gir deg en oversikt over ditt bruk av programmet.

Selv om programvinduet til Portable Update kan virke komplisert med sine syv faner, er bruken egentlig ganske enkel fordi du bruker kun tre av fanene i praksis.

Slik gjør du det:

  1. Search – søk etter nye oppdateringer på den aktuelle datamaskinen. Du får til slutt opp et vindu med informasjon om hva som ble funnet. Fjern vinduet ved å klikke på krysset øverst til høyre i søkeresultatet.

  2. Download – last ned oppdateringer som finnes. Du velger selv hvilke oppdateringer som skal lastes ned. Du kan gjerne velge alle. Klikk på Start-knappen i Portable Update-programmet for å starte nedlastingen. Vent til nedlastingen er ferdig.

  3. Search – søk igjen etter oppdateringer på den samme datamaskinen.

  4. Install – installer oppdateringer og denne gangen trenger du ikke tilgang til internett.

Vær oppmerksom på at prosessen kan ta lang tid hvis du for eksempel bruker treg langringsplass (minnepinne) og/eller treg internett-forbindelse.

Kilder: Portableupdate.com, Thewindowsclub.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *