Få mer kontroll over Windows-oppdateringer!

Microsoft har i mange år gitt brukerne minst mulig kontroll over oppdatering av Windows. Hensikten med redusert kontroll er først og fremst at oppdateringer skal kunne installeres uten at brukeren trenger å gjøre noe som helst.

Les også: Guide: Windows Update

Dette ble endret i 2019 og nå har brukerne mer kontroll, men det er fortsatt ikke full kontroll.

Du kan få mer kontroll

Heldigvis finnes det løsninger som gjør at du likevel får kontrollen over oppdatering av Windows. Vi presenterer flere løsninger på denne siden.

Vanlige brukere trenger ikke å tenke på disse løsningene, fordi Windows-oppdateringer installeres automatisk. Dette er løsninger for avanserte brukere som ønsker mer kontroll. Du bruker dette uansett på eget ansvar.

Søkbar katalog

Microsoft Update-katalogen er en nettside (catalog.update.microsoft.com) som kan brukes til å søke etter bestemte Windows-oppdateringer for alle Windows-versjoner. Dette er meget nyttig tilbud for brukere som har behov for enkelte oppdateringer fra Microsoft – problemet er at denne nettsiden er ikke særlig brukervennlig – du må på forhånd vite hva du er ute etter. Les mer i vår guide.

ABC-Update

ABC-Update er en app som kan brukes til å organisere oppdateringer for Windows. Dette gjelder spesielt for dem som har flere PC-er i ett lokalt nettverk. Les mer i vår artikkel.

Windows Update MiniTools

Windows Update MiniTools er et verktøy som gir deg kontroll over Windows Update. Dette verktøyet viser oppdateringer for alle Windows-versjoner og du kan selv bestemme om de installeres eller ikke. Du finner detaljene i vår guide.

Portable Update

Portable Update er et gratis verktøy som kan brukes til å laste ned Windows-oppdateringer og deretter oppdatere oppdatere Windows uten at datamaskinen er koblet til internett. Les mer i vår guide.

Patch Master List

Master Patch List er en genial nettside som viser en fin oversikt over oppdateringer fra Microsoft. Problemet er at nå krever nettsiden at du registrerer deg.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *