PopSel legger snarveier på ett sted

Popsel er an app som kan brukes til å ha n oversikt over dine populære snarveier. Du kan bruke denne appen for programmer du bruker ofte, for dokumenter du åpne ofte og for nettsider du besøker regelmessig.

Les også: Nettstedkart for Dataporten

Hensikten med denne appen er å erstatte ikoner på skrivebordet, startmenyen og oppgavelinjen i Windows.

Last ned og bruk

Du finner PopSel på horstmuc.de/wpop.htm – nedlastingslenkene (øverst til høyre) er Download 32 bit eller Download 64 bit avhengig av hvilken Windows-versjon du har. Pakk ut og kjør installasjonsfilen (PopSel.exe).

Blokkert av Windows Defender?
Det er sannsynlig at Windows Defender reagerer på dette programmet, men dette er falsk alarm. Det er ganske vanlig at Windows Defender stopper programmer som ikke er utviklet av Microsoft. Hvis du får opp et vindu med Windows beskytter PCen kan du bare klikke på Mer info-lenken i vinduet og klikke videre på Kjør likevel-knappen.

Lager meny når du kjører PopSel
Når du kjører PopSel får du opp en liten meny. Poenget er at du skal bruke menyvalget Create new menu til å opprette en snarvei. Denne menyen er såpass liten at du kanskje ikke legge merke til den – den er på en størrelse med en høyreklikkmeny.

Her kan du for eksempel starte med å skrive inn navnet på din nettleser, for eksempel Edge, Chrome eller Firefox. Du må deretter bla deg frem til programfilen for nettleseren via Command-vinduet. Du må altså definere alle snarveiene enkeltvis. Klikk til slutt på Ok-knappen for å bekrefte den aktuelle snarveien slik at den registereres i PopSel-programmet.

Du må klikke på New Item-knappen hver gang du registrerer ny snarvei. Klikk til slutt på Apply og Close for å bekrefte alle valgene.

Når du har registeret et par, tre eller flere snarveier i PopSel får du en liste over disse snarveiene neste gang du kjører PopSel-programmet. Du kan gjerne høyreklikke og dra programfilen (PopSel.exe) ut på skrivebordet i Windows og velge å legge snarvei her. Deretter kan du legge snarveien hvor som helst. Dermed får du på en enkel måte tilgang til dine favoritt-snarveien.

Forresten, hvis du ikke ønsker å åpne snarveier med PopSel, men i stedet fortsette å legg inn nye snarveier, kan du gjøre dette ved å dobbeltklikke på programfilen (PopSel.exe) to ganger.

Konklusjon

PopSel gir deg nyttig og rask tilgang til dine programmer, dokumenter, nettsider og så videre. Ulempen er at du må opprette alle snarveiene manuelt og det innebærer å du må vite hvor (i hvilken mappe) programmer og dokumenter er plassert.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *