Last ned video du har sett tidligere

NirSoft er en samling av over 200 apper som er nyttige for Windows og for internett. Alle appene er gratis og ingen av dem trenger installasjon.

Les også: NirSoft-guiden

VideoCacheView

VideoCacheView er en app som kan brukes til å lagre videoer fra mellomlageret (cache) i nettleseren din. Har du sett på en video på internett med nettleseren din og har lyst å laste ned videoen kan denne lille appen hjelpe deg. Du kan så spille av videoen fra PC-en din når det passer deg.

Appen skanner mellomlageret (cache) for en nettleser – den støtter Internet Explorer, Firefox, Opera og Chrome – den finner videoer som er lagret der. Den støtter Flash-filer (flv-filer).

Nedlasting og bruk

Du finner VideoCacheView på nirsoft.net. Skroll ned til «Download VideoCacheView in zip file» eller «Download VideoCacheView in zip file (64-bit)» hvis du bruker 64-bit Windows. Pakk ut ZIP-filen (for eksempel på skrivebordet i Windows) og kjør programfilen (EXE-filen). VideoCacheView trenger ikke installasjon.

Du vil få en liste over alle videoer som er i mellomlageret av nettleserne du bruker. Du kan høyreklikke på en av videoene og velge «Play selected file» og videoen vil da spilles av dersom din standardvideospiller støtter Flash-filer (FLV). Du kan eventuelt høyreklikke og velge «Copy selected files to» for å laste ned videoene til en bestemt mappe på PC-en din.

VideoCacheView er i utgangspunktet en app som er veldig enkel å bruke, det vil si du bare høyreklikker på en video for å se på den eller laste den ned, men utfordringen ligger i å finne videoen du er ute etter på en liste som programmet viser. Du får nemlig ikke veldig beskrivende informasjon om videoene – kun informasjon som video-format, nettadresse (URL), nettleser og dato. Du kan jo prøve deg frem ved å høyreklikke på den ene videoen etter den andre for å sjekke.

Den andre utfordringen er at ikke alle videoer virker når du skal spille av eller laste disse ned. Det kan være forskjellig grunner til dette. I noen tilfeller må nettleseren avsluttes før du prøver, i andre tilfeller må nettleseren kjøre for at dette skal virke.

Konklusjon

Selv om det kan være utfordrende å finne en bestemt video med VideoCacheView er dette likevel en godt alternativ hvis du ønsker å laste ned eller spille av en video du tidligere har funnet på nettet og sett på slik at den havner i mellomlageret.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *