Tips før du sender PC-en din til reparasjon
Sliter du med problemer med PC-en din og har planer om å sende den inn til reparasjon/service? Her får du en del tips om hva du bør gjøre før du eventuelt sender inn PC-en din. Det er mye å tenke på og mye å være oppmerksom på – her får du oversikten.

Les også: Slik fikser du PC-problemer

Dette kan du gjøre selv

Før vi går videre kan vi fortelle at du kan gjøre en del selv – da slipper du kanskje å måtte sende PC-en til service. Her er fire tips som er relativt enkle å bruke og som pleier å hjelpe hvis PC-en har problemer:

  1. Start PC-en på nytt.
  2. Sørg for at strømkabel har skikkelig kontakt.
  3. Ta ut batteriet og sett det inn igjen.
  4. Kjør virusskann.

Du finner detaljene i vår guide. Tips nummer 3 er for mange ikke det enkleste, men det pleier å hjelpe hvis PC-skjermen går i svart.

Har du såpass store problemer at du ikke kan løse dette selv eller at du rett og slett ikke er datakyndig nok, kan du lese videre.

Forholdsregler før du sender PC-en til reparasjon

For ordens skyld, mange av tipsene du får på denne siden avhenger av at du faktisk kan bruke PC-en. Dersom problemet er såpass alvorlig at du ikke kan starte PC-en, da kan du selvsagt ikke ta noen forholdsregler.

Det første spørsmålet du kanskje bør stille deg er om du kan stole på selskapet eller den personen du sender datamaskinen til. Er det en service som drives av butikken du kjøpte datamaskinen, er dette gjerne seriøse folk du kan stole på, men mennesker er selvfølgelig forskjellige. Sender du PC-en til et ukjent selskap med usikker bakgrunn bør du kanskje gjøre ekstra tiltak for å beskytte dine data. Det kan være lurt å undersøke selskapet på forhånd, det vil si å finne ut hvilket omdømme selskapet har.

Du må være forberedt på at service-selskapet spør deg om passordet ditt for å få tilgang til Windows slik at de kan reparere den. Det kan være lurt å være forberedt på dette og opprette en lokal konto i Windows og la vedkommende bruke denne.

Les også: Slik bytter du til lokal konto i Windows

Det er en fordel at du rydder på PC-en før du eventuelt sender den inn til service. Avinstaller programmer du ikke bruker. Har du sensitive filer på PC-en kan du eventuelt flytte filene til for eksempel en ekstern harddisk og deretter slette filene fra PC-en. Du kan så flytte filene tilbake når PC-en leveres tilbake. Et alternativ er legge filene i en egen mappe og kryptere mappen – les mer.

Til slutt bør du ta sikkerhetskopi av viktige filer – les mer.

Kilde: thewindowsclub.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *