Slik oppdaterer du appene dine automatisk

Det viktigste tiltaket mot skadelig programvare og angrep på din datamaskin, er å sørge for å holde Windows og programvare/apper oppdatert. I denne artikkelen får du tips om programmer som kan gjøre det enklere å holde programvare/apper oppdatert.

Les også: Hold Windows oppdatert!
I mange tilfeller har programmene en innebygd funksjon, som sørger for at de oppdaterer seg automatisk, men ikke alltid. De fleste programmer tilbyr et menyvalg, gjerne via Hjelp/Help-menyen, som kan brukes til å oppdatere programmet manuelt.

Det finnes programmer som kan hjelpe deg å holde orden på dette – slike programmer sørger for å oppdatere flere programmer samtidig.

Bruker du ett av slike programmer i tillegg til antivirus og brannmur, er PC-en din godt beskyttet mot skadelige programmer og dataangrep.

Personal Software Inspector

Personal Software Inspector er et gratisprogram som kan oppdage sårbar og utdatert programvare som er installert på din PC. Dette programmet skanner programvare på PC-en din og finner hvilket av disse har behov for sikkerhetsoppdatering, og sørger i tillegg for å oppdatere disse automatisk. Programmet er tilgjengelig i norsk språkversjon.

FileHippo App Manager

FileHippo App Manager skanner PC-en og leter etter installert programvare. Denne informasjonen blir sendt videre til nettstedet filehippo.com, som sjekker om det finnes en nyere versjon av programmene. Resultatet blir vist på egen nettside som har en lenke til nedlastinger. Du må selv sørge for å trykke på lenken for å eventuelt oppdatere hvert enkelt program.

FileHippo App Manager er ideelt for brukere som ønsker å få en oversikt over programmer som trenger sikkerhetsoppdateringer, men som ønsker selv å oppdatere disse manuelt.

Milouz Market

Milouz Market er et gratis program som gir deg en oversikt over hvilke programmer som er installert på din PC, og som trenger oppdatering – det gir deg en oversikt over 200 populære programmer. Programmet støtter Windows XP, Vista, Windows 7, Windows 8 og Windows 10, og det støtter både 32-bit og 64 bit Windows.

Glarysoft Software Update

Software Update scanner PC-en din, og holder en oversikt over programvare som trenger oppdatering.

Patch My PC

Patch My PC skanner PC-en for flere forskjellige programmer og laster ned oppdatering automatisk. Dette programmet er i utgangspunktet laget for bedrifter som ønsker å sørge for å holde programvare sikkerhetsoppdatert, men hvem som helst kan bruke det helt gratis.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.