Stor oppdatering for Nik Collection

Nik Collection er en samling av syv (nå åtte) profesjonelle fotofiltre som tidligere har vært gratis, men pakken er ikke lenger gratis.

Les også: Guide: Nik Collection

Google kjøpte pakken i 2012 og la den senere ut gratis, men bestemte seg for å droppe videre utvikling. Pakken ble senere kjøpt opp av selskapet DxO og Nik Collection koster nå 149 euro.

Tidligere oppdateringer

Dette er tidligere oppdateringer etter at DxO kjøpte pakken fra Google:

 • Versjon 2.0 (juni 2019)
  Her får pakken store endringer etter oppkjøpet av pakken fra Google. Det dreier seg om totalt 42 nye presets sammenlignet med den første versjonen. En preset er en forhåndsredigering som trenger kun ett klikk for å gjennomføre. Color Efex Pro har fått 10 nye presets, Silver Efex Pro har fått 10, HDR Efex Pro har fått 12 og Analog Efex Pro har fått 10 nye verktøy.

  Nik Collection bruker nå såkalt U Point-teknologi som gir deg en mulighet til å redigere spesifikke deler av et bilde med bruk av masker og lag. Les mer på nikcollection.dxo.com. Videre har pakken fått støtte for HiDPI-skjermer som gir mulighet for større oppløsning med Windows-PC-er. Avansert optisk korreksjon som kan brukes til å korrigere forskjellige typer feil i bilder.

 • Versjon 2.3 (desember 2019)
  Flere presets. Blant annet er det svart/hvite-filteret Silver Efex Pro blitt forbedret. Dette inkluderer filtre som skal simulere gamle analoge svart/hvite-filmer som Adox Silver Max 21, Agfa Scala 200x, Bergger BRF 400 Plus, Foma 100, Fuji Neopan 400, Ilford Pan 100 og 400, Polaroid 667 og 672, og Rollei 100 Tonal. Videre er Nik Collection blitt optimalisert for nyeste versjoner av Adobe Lightroom Classic, Photoshop og Photoshop Elements.

 • Versjon 2.5 (februar 2020)
  Flere nye presets. Fargefilteret Color Efex Pro som er blitt forbedret. Dette inkluderer filtre som skal simulere gamle analoge fargefilmer som Agfa Precisa CT 100, Fujifilm FP-100C, Fujifilm Instax, Fujichrome Provia 400X og Lomography Redscale 100. Videre er nå Nik Collection kompatibel med bilderedigeringsprogrammet Affinity Photo.

 • Versjon 3.0 (juni 2020)
  Stor oppdatering som inkluderer blant annet en ny non-destructive arbeidsflyt som skal gjøre Nik Collection mer fleksibel. Perspective Efex er et nytt filter i Nik Collection-pakken. Det er en plugin som skal gjøre det mulig med geometriske korreksjoner. Den kan brukes til å fjerne feil i et bilde og legge til effekter. Videre har funksjonen Nik Selective Tool fått en overhaling. Dette verktøyet skal gi enklere tilgang til Nik Collection-verktøy i Adobe Photoshop. Nik Collection 3.0 fikk også fått flere presets, det vil si forhåndsredigeringer.

Nik Collection 3.3

Denne gangen dreier det seg om 25 nye presets for Color Efec Pro og Silver Efex Pro. Presetene er delt i Classic Portrait Color, Classic Portrait Black & White, Light & Bright, Wildlife og Street.

Kjøp Nik Collection

Prisen for Nik Collection er 149 euro (1700 NOK). Les mer på nikcollection.dxo.com.

Nik Collection 1 er fortsatt gratis

Du kan fortsatt laste ned den gamle Nik Collection 1 helt gratis og den fungerer fortsatt uten problemer – det er vår erfaring. Du bør likevel være oppmerksom på at det kan oppstå problemer, fordi det er lenge siden de er blitt oppdatert. Spesielt er det ikke sikkert at den gamle versjonen fungerer som plugin for Lightroom eller Photoshop. Les mer i vår artikkel.

Kilde: dxo.com

You may also like...

1 Response

 1. Nik 2017 fungerer fremdeles med Capture One, med det unntaket at jeg synes fotografiene tidvis mister mye skarphet etter å ha vært en tur innom Nik. Men venter med å oppdatere til DxO kommer med en versjon som de kan garantere fungerer knirkefritt sammen med Capture One.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.