Nik Collection 2.5 er lansert

Nik Collection er en samling av syv profesjonelle fotofiltre som tidligere har vært gratis, men pakken er ikke lenger gratis.

Les også: Fotoapper for aller

Google kjøpte pakken og la den ut gratis, men bestemte seg for å droppe videre utvikling. Pakken ble senere kjøpt opp av selskapet DxO og Nik Collection koster nå 149 euro (1600 NOK).

I juni 2019 ble Nik Collection 2 lansert, i desember 2019 ble versjon 2.3 lansert og i februar 2020 ble versjon 2.5 lansert. Det som først og fremst er nytt er flere presets (forhåndsredigeringer).

Nik Collection 2.5

Det som er nytt i Nik Collection 2.5 er altså flere presets, altså forhåndsredigeringer. Blant annet er det fargefilteret Color Efex Pro som er blitt forbedret. Dette inkluderer filtre som skal simulere gamle analoge fargefilmer som Agfa Precisa CT 100, Fujifilm FP-100C, Fujifilm Instax, Fujichrome Provia 400X og Lomography Redscale 100

Videre er nå Nik Collection kompatibel med bilderedigeringsprogrammet Affinity Photo.

Prisen for Nik Collection 2.5 er 149 euro (1600 NOK). Les mer på nikcollection.dxo.com.

Nik Collection 1 er fortsatt gratis

Du kan fortsatt laste ned den gamle Nik Collection 1 helt gratis og den fungerer fortsatt uten problemer – det er vår erfaring. Du bør likevel være oppmerksom på at det kan oppstå problemer, fordi det er lenge siden de er blitt oppdatert. Spesielt er det ikke sikkert at den gamle versjonen fungerer som plugin for Lightroom eller Photoshop. Les mer i vår artikkel.

Kilde: petapixel.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *