Ny Nik Collection-versjon er klar

Nik Collection er en samling av syv profesjonelle fotofiltre som tidligere har vært gratis, men pakken er ikke lenger gratis.

Les også: Fotoapper for aller

Google kjøpte pakken og la den ut gratis, men bestemte seg for å droppe videre utvikling. Pakken ble senere kjøpt opp av selskapet DxO og Nik Collection koster nå 149 euro (1500 NOK).

I juni 2019 ble Nik Collection 2 lansert og i desember 2019 er versjon 2.3 lansert. Det som først og fremst er nytt er flere presets (forhåndsredigeringer).

Nik Collection 2.3

Det som er nytt i Nik Collection 2.3 er altså flere presets, altså forhåndsredigeringer. Blant annet er det svart/hvite-filteret Silver Efex Pro blitt forbedret. Dette inkluderer filtre som skal simulere gamle analoge svart/hvite-filmer som Adox Silver Max 21, Agfa Scala 200x, Bergger BRF 400 Plus, Foma 100, Fuji Neopan 400, Ilford Pan 100 og 400, Polaroid 667 og 672, og Rollei 100 Tonal. Videre er Nik Collection blitt optimalisert for nyeste versjoner av Adobe Lightroom Classic, Photoshop og Photoshop Elements.

Prisen for Nik Collection 2.3 er 149 euro (1500 NOK). Les mer på nikcollection.dxo.com.

Nik Collection 1 er fortsatt gratis

Du kan fortsatt laste ned den gamle Nik Collection 1 helt gratis og den fungerer fortsatt uten problemer – det er vår erfaring. Du bør likevel være oppmerksom på at det kan oppstå problemer, fordi det er lenge siden de er blitt oppdatert. Spesielt er det ikke sikkert at den gamle versjonen fungerer som plugin for Lightroom eller Photoshop. Les mer i vår artikkel.

Kilde: fstoppers.com

You may also like...

1 Response

  1. Øyvind sier:

    Faktisk fungerer gratis-versjonen utmerket til Capture One Pro12, men det er sjelden jeg benytter Nik Collection lenger, etter at C1 lanserte stilpakka Infinite Peaks av Bryan Minear. Denne tror jeg ble utviklet for Rocky Mountains, men min erfaring er at den også er utmerket for norske landskap. De andre stilpakkene fra Capture One har jeg liten glede av, men de kan sikkert fungere for portretter o.l.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.