Musikk på nettet

music5

Du finner et stort utvalg av tjenester på nettet som gjør at du kan høre på musikk. På denne siden finner du et utvalg av tjenester som streamer musikk på internett.

wikipedia.org finner du sammenligning av de forskjellige tjenestene som tilbyr stremaet musikk på nettet.

Hva er din favoritt? Fortell gjerne i kommentarfeltet nederst i denne artikkelen!

Spotify
Spotify er en tjeneste som har kunnet tilby streamet musikk siden 2006. Spotify gir tilgang til over 30 millioner låter, og hadde over 70 millioner brukere (20 millioner betalende brukere) i juni 2015., ifølge Wikipedia.

Dette er Spotify-utgavene:

  • Free – gratis musikk med reklame. Denne utaven har en rekke begrensninger i tillegg til å være reklamebasert. Du kan ikke bruke tjenesten på iPhone, iPad eller andre mobile enheter.

  • Premium – hør på ubegrenset musikk, med bedre lydkvalitet. Du kan bruke tjenesten på mobile enheter. Koster 99 NOK per måned.

  • Family – en Premium-konto som kan deles med familiemedlemmer.

Du finner detaljene på spotify.com.

TIDAL

tidal2

Denne tjenesten hadde opprinnelig navnet WiMP (lansert i 2010), og var en norskutviklet musikktjeneste fra Platekompaniet og WiMP Music i samarbeide med Telenor.

Tjenesten ble solgt til USA i 2014, og har endret navn til TIDAL. Det er derfor ikke lenger mulig å lage nye WiMP-kontoer. Dersom du har en eksisterende WiMP-konto, kan du nå logge deg inn i både WiMP og TIDAL med denne. TIDAL tilbyr streaming av over 30 millioner låter, og hadde over 580 000 betalende brukere i mars 2015, ifølge Wikipedia.

TIDAL er som WiMP, en musikktjeneste med fokus på redaksjonelt innhold og lossless lydkvalitet. I tillegg til norsk redaksjons anbefalinger, vil du nå også få tilgang til aktuelle musikknyheter fra våre avdelinger over hele verden

TIDAL finnes i to utgaver:

  • TIDAL Premium koster 99 NOK per måned.
  • TIDAL HiFi koster 199 NOK per måned for bedre lydkvalitet.

Du kan prøve TIDAL gratis.

Du finner detaljene på tidal.com.

Google Play Music

google_musikk

Google Play Music er Google sin musikktjeneste som ble lansert i 2011. Den koster i utgangspunktet 99 NOK per måned, men du kan prøve tjenesten gratis i 30 dager. Tjenesten tilbyr over 30 million låter som kan streames eller kjøpes.

Du kan høre på musikken direke via nettleseren din. Du får flere valgmuligheter hvis du klikker øverst til venstre. Da får du blant annet tilgang til topplister, nyheter og Mitt bibliotek.

Du finner Google Play Music på google.com.

Solayo

solayo2

Solayo er en søkemotor for musikktjenester på nettet. Den søker i tjenester som blant annet Youtube, Soundcloud og Dailymotion.

Tjenesten er veldig enkel å bruke – du søker etter en artist eller en låt, og får da opp en liste over låter. Det er bare klikke på en av låtene for å høre på, direkte i nettleseren.

Du finner Solayo på solayo.com.

Deezer

deezer2

Deezer er en tjeneste som tilbyr streamet musikk. Den koster 99 NOK per måned, men du kan prøve den gratis i 30 dager.

Tjenesten gir tilgang til over 35 millioner låter, over 30 000 radiokanaler, Den hadde rundt 16 millioner aktive brukere, og 5 millioner betalende brukere i 2013, ifølge Wikipedia.

Du finner Deezer på deezer.com.

Jango

jango2

Jango er en nettradio, men spiller musikk fra ulike artister. Du kan søke etter dine favorittartister og spille musikk direkte i nettleseren – den finner også artister som ligner. Musikken er også delt opp i forskjellige sjangere.

Du finner Jango på jango.com.

Soundcloud

soundcloud2

Soundcloud er en nettjeneste hvor artister, distributører og promotører kan legge ut sine egne låter, og dele disse med andre på nettet. Tjenesten hadde 175 millioner unike lyttere per måned i 2014, ifølge Wikipedia.

Du finner Soundcloud på soundcloud.com.

 

Songdrop

songdrop2

Songdrop gjør det mulig å opprette spillelister fra nettsteder som Youtube, Soundcloud, Vevo og fra diverse blogger. Spillelisten kan du deretter dele med dine venner.

Du finner Songdrop på songdrop.com.

YouTube

youtube01

Vi glemmer selvfølgelig ikke YouTube! Først og fremst kjent som en tjeneste for å dele videoer, men den kan også brukes til å dele og høre på musikk.

Det finnes både apper og tjenester som kan brukes til å tilrettelegg YouTube som en musikk-tjeneste.

Se vår YouTube-guide for mer informasjon.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.