Her kan du laste ned oppdateringer manuelt

Microsoft Update-katalogen er en tjeneste som tilbyr en liste over oppdateringer som kan distribueres uten bruk av Windows Update på internett – oppdateringene kan installeres når det passer.

Les også: Slik får du kontroll over Windows Update

Ikke for alle

For ordens skyld, de fleste Windows-brukere installerer oppdateringer automatisk en gang i måneden. Les mer om denne prosessen i vår guide. Disse brukerne trenger ikke Microsoft Update-katalogen. Denne katalogen kan brukes til å finne frem oppdatering som eventuelt mangler, den kan brukes til å laste ned oppdateringen for å installere på en annen PC.

Les også: Slik oppdaterer du drivere

Du kan bruke tjenesten til å finne programvareoppdateringer, drivere og hurtigreparasjoner fra Microsoft på ett sted. Du kan søke etter en rekke ulike oppdateringsfelter og oppdateringskategorier. Dette inkluderer tittel på oppdatering, beskrivelse, tilgjengelige produkter, klassifiseringer og Knowledge Base-artikler (for eksempel KB9123456).

Hvis du søker etter maskinvareoppdateringer (drivere), kan du også søke etter drivermodell, produsent, klasse eller en maskinvare-ID for fjerdepart. Du kan begrense søket ved å legge til flere søkeord.

Microsoft Update-katalogen

Denne katalogen er kjempeviktig for å finne og eventuelt laste ned enkelte oppdateringer. Du finner Microsoft Update-katalogen på catalog.update.microsoft.com.

Ulempen med denne tjenesten er at du må vite hva du skal søke etter. Fordelen er at når du har funnet en oppdatering er det bare å klikke på «Last ned»-knappen. Her er noen tips om søkeord og søkefraser:

  • sikkerhetsoppdatering windows 10
  • May 2019 Update
  • kritisk windows 7
  • KB4499164

Du kan gjerne prøve deg frem for å finne frem oppdateringer du er ute etter. Du skal få en liste over oppdateringer. Ikke glem å klikke på Neste-lenken øverst til høyre hvis listen er lang. Klikk på Last ned-knappen for å laste ned en bestemt oppdatering. Du vil da få opp et eget vindu med en lenke. Klikk på denne lenken for å få opp et nytt vindu.

Du kan velge å lagre filen (eller installere den med en gang) som lastes ned i Nedlastings-mappen i Windows. Denne filen kan så installeres senere, eventuelt i en annen PC ved å dobbeltklikke på filen som en hvilken som helst programfil.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *