Denne batteri-appen er skadelig
Et amerikansk sikkerhetsselskap har funnet ut at en app som i utgangspunktet brukes til å optimalisere batteri i mobiltelefoner installerer bakdør på mobilen og stjeler sensitiv informasjon.

Det er forskere ved sikkerhetsselskapet RiskIQ som har oppdaget en app som stjeler informasjon og viser i tillegg reklame på mobilen.

Installerer bakdør

Appen er distribuert via en reklame på nettet – den påstås å gi et bedre batteri i mobilen og den gjør faktisk det den lover, men den installerer også en bakdør som stjeler sensitiv informasjon. Den kan i tillegg lese SMS-meldinger fra mobilen. Det spesielle med denne appen er at hvis brukerne klikker på Google Play blir de videresendt til et nettsted som serverer skadelig app.

Brukere som er utsatt for dette får se en reklame som sier at appen vil rydde på enheten og gjøre den raskere. Uansett om brukeren klikker på Install og Cancel får de opp en side med en nedlastingslenke. Hvis brukeren klikker på tilbake-knappen i nettleseren får den opp et sprettoppvindu med den samme reklamen.

Har du installert denne appen?

Navnet på den skadelige appen er Advanced Battery Saver. Har du installert den bør du fjerne den umiddelbart. Det er forresten et mysterium hvorfor ikke navnet på appen er nevnt i den første delen av rapporten. Du må lese nesten hele rapporten for å finne navnet. Dette er utrolig klønete gjort.

Det som kanskje er mer oppsiktsvekkende er at den aktuelle appen er fortsatt tilgjengelig på Google Play. Det virker som Google er ganske trege med å fjerne skadelige apper eller at selskapet ikke gjør det i det hele tatt.

Du finner hele rapporten på riskiq.com.

Kilde: betanews.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *