Lite minne i PC-en? Denne appen kan være redningen!
Har du lite fysisk minne i PC-en din kan MemPlus være det du trenger. Dette er en gratis app som kan brukes til å optimalisere minnebruken i PC-en din – denne appen kan ordne dette både automatisk og manuelt.

Les også: Slik får du raskere og bedre PC

Den beste måten å få mer minne for PC-en er selvsagt å installere flere fysiske minnebrikker, men dette er ofte ikke noe alternativ, enten fordi det rett og slett ikke er mer plass i PC-en for mer minne eller av andre grunner ikke er aktuelt å legge inn flere minnebrikker.

MemPlus er gratis

MemPlus viser hvor mye minne PC-en faktisk bruker, hvor stor andel som brukes og hvor mye fysisk minne som er installert. Hvis du klikker på «Clear memory» så frigjør appen minne for alle prosesser bortsett fra de som er nødvendige for systemet. Hvis du venter litt mens appen jobber med saken får du etter hvert opp et vindu som viser hvor mye minne som ble frigitt.

Du har muligheten til å hvitliste prosesser du ikke ønsker at denne appen skal frigjøre fra minnebruk. Dette gjør du via Tools og Settings, og bruk RAM Optimizer til å eventuelt legge til programmer.

MemPlus kan brukes til å optimalisere minnebruken automatisk når minnebruken passerer en bestemt terskel – standardverdien er 50 prosent minnebruk. Dette gjør du via Tools, Settings og RAM Monitor.

Last ned

Du finner MemPlus på codedead.com. Klikk på «Download installer», velg språkversjon (for eksempel norsk), aksepter lisensbetingelsene, installer og kjør. Det kan hende at du får opp et vindu som sier: «Do you want to install this. NET Framework version now?». Klikk på Ja for å fortsette. Du for da opp en Microsoft-side og kan klikke på Download-knappen på denne nettsiden. Last ne og kjør filen. Godta lisensvilkårene og installer. Det kan hende du får opp et vindu som spør deg: «Vil du lukke programmene?». Dette er bakgrunnsprosesser som er i veien for videre installasjon. Klikk på Ja for å fortsette.

Du må starte PC-en på nytt for å fullføre installasjonen av .NET Framwork. Du kan kjør MemPlus etter oppstart av PC-en.

Kilde: ghacks.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.