Kunstig intelligens øker bildekvaliteten i Lightroom

Den store nyhetene i Lightroom Classic er såkalt Enhance-funksjon. Hensikten er å øke kvaliteten på bildene, det vil si funksjonen skal føre til at fine detaljer blir synlige.

Les også: Ny oppdatering for Lightroom

Denne funksjonen skal visstnok innebære behandling av bildene med hjelp av kunstig intelligens, en såkalt Sensei-teknologi

.

Det varierer etter kameraer om det er behov for behandling med denne Enhance-fuksjonen. Det skal være mindre behov for behandling av bilder fra kameraer som Nikon og Canon, mens det skal være mer behov for bilder fra Fuji-kameraer.

Gir bedre oppløsning, men er upraktisk

Teoretisk skal denne funksjonen kunne øke oppløsningen av et bilde med opptil 30 prosent, ifølge Adobe. Funksjonen er likevel av en liten praktisk betydning, fordi du vil som regel ikke merke økt kvalitet i mesteparten av bildene. Du må som regle zoome inn på bildene for å se forskjell.

Slik bruker du Enhance-funksjonen

Dette virker kun med Windows 10 (1809-versjonen) og med Mac OS 10.13. Det virker ikke med Windows 7. Dette virker kun med raw-filer. Du merker ett eller flere bilde, høyreklikker på ett av bildene og klikker videre på Enhance Details. Du får da opp et vindu med en forhåndsvisning av resultatet. Du kan da enten angre ved å klikke på Cancel eller du kan gjennomføre prosessen ved å klikke på Enhance. Denne prosessen overskriver ikke originalbildene, men oppretter nye DNG-filer.

Video: Enhance Raw File Details in Lightroom

I denne videoen forklarer Laura Shoe den nye funksjonen i Lightroom:

Kilder: laurashoe.com, diyphotography.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *