Endelig skjer det noe stort med Lightroom!

Det er mange som har lurt på hva som skal skje med Adobe Lightroom i fremtiden. Nå er svaret endelig her og da er det ganske mye som skjer på en gang. Adobe har bestemt seg for å modernisere produktet!

Les også: Lightroom-guide

Classic og nettbasert

Adobe har presentert store endringer i Lightroom, såpass store at programmet har fått nytt navn. Nå kalles PC/Mac-versjonen for Lightroom Classic i stedet for bare Lightroom – den skal skille seg fra den nettbaserte versjonen. Vel, det gjør ikke produktet akkurat enklere, men tiden vil vise om det fungerer.

Adobe skal i Lightroom Classic fokusere på bedre ytelse og bedre funksjoner. Vel, vi har sagt det før og vi sier det igjen, vi tror det når vi ser det.

Lightroom Classic CC 7.0 er lansert
Lightroom Classic 7.0 er altså blitt lansert i dag og Adobe lover bedre ytelse, samt rekke nyheter som forhåndsvisning av arbeidsflyt, nytt maskeverktøy, pluss støtte for flere kameraer og objektiver. Du finner detaljene på lightroomqueen.com.

Dette er jo meget bra dersom det stemmer, men Victoria Bampton, som er ansatt hos Adobe, kommer med en advarsel for brukere som ønsker å hoppe på den nye Lightroom-versjonen. Endringen som Adobe har gjort her med Lightroom kan nemlig ha forskjellig virkning på forskjellige datamaskiner.

Bampton mener det kan være lurt å starte bruken av den nye Lightroom-versjonen forsiktig. Det er mulig å installere Lightroom 7.0 ved siden av Lightroom CC 2015. Et alternativ er å teste den nye versjonen med en annen Lightroom-katalog enn den du bruker vanligvis, for å se om du får trøbbel med den på din datamaskin.

Lightroom blir ikke lenger et selvstendig produkt

Adobe kommer til å fortsette å selge Lightroom 6 som et selvstendig produkt, men Lightroom 7.0 blir kun tilgjengelig som et Creative Cloud-produkt. Meningen er at Adobe skal oppdatere Lightroom 6 ut året.

Nettbasert Lightroom

Adobe har også lansert en nettbasert versjon av Lighroom. Alle bilder synkroniserer til nettskyen og alle bilder og redigeringer blir tilgjengelig på alle enheter som er tilkoblet denne versjonen.

Du finner detaljene på lightroomqueen.com.

Lightroom for iOS/Android

Adobe lanserer i tillegg oppdatert versjon av Lightroom for iOS og Android. Denne versjonen inkluderer blant annet AI-basert automatisk tagging og søkefunksjon. Du finner detaljene på lightroomqueen.com.

Er dette veien å gå?

Brukerne ville ha bedre ytelse, men ikke at endringene skulle være potensielt farlige. Vil dette motivere brukerne til å finne alternativer til Adobe sine produkter? Det gjenstår å se.

Video

Julieanne Kost presenterer det nye Lightroom-produktet:

Kilder: adobe.com, lightroomqueen.com (1), lightroomqueen.com (2)

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *