Klarna bryter loven, igjen

Klarna er et svensk selskap som spesialiserer seg på betalingløsninger over internett. Selskapet har også virksomhet i Norge.

Les også: Følg Dataporten på Facebook!

Forbrukertilsynet mener Klarna bryter loven ved å tilby betalingsløsningen «Kjøp nå, betal senere». De krever at Klarna legger om betalingsløsningen.

Forbrukertilsynet mener dagens løsning er en kredittavtale med strenge krav. Den som tilbyr kreditt må foreta kredittvurderinger. Dette gjør ikke Klarna, mener Forbrukertilsynet.

Klarna vokser i Norge

Klarna er en stor aktør i Norge. De kjøpte blant annet opp populære Prisguiden som sammenligner priser i Norge. Les mer i vår artikkel.

Ikke første gangen

Det er ikke første gangen Klarna bryter Norske lover. I 2023 gikk organisasjonen Forbruker Europa ut med en pressemelding hvor de advarer mot Klarna. Saken er at det kan bli vanskelig å få pengene tilbake dersom det oppstår problemer med handelen. De anbefaler kundene heller å betale med kort.

Forbruker Europa har sett en økning i klager mot Klarna og nå advarer de mot å bruke tjenesten. De skriver om en norsk kvinne som handlet vare i svensk nettbutikk. Kvinnen ønsket å returnere varen og sendte derfor varen i posten, men kvinnen fikk varen i retur.

Etter hvert fikk kvinnen beskjed om at angrefristen hadde gått ut, og at hun derfor ikke kunne returnere varen. Klarna var enig i nettbutikken i denne saken – varen kunne ikke returneres.

Det var først etter at kvinnen tok selv kontakt med Forbruker Europa og Finansklagenemda at Klarna bestemte seg for å vurdere saken på nytt og først da fikk kvinnen returnert varen.

Kilder: forbrukertilsynet.no, forbrukereuropa.no

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *