Kaspersky kan ikke anbefales
Kaspersky pleier å toppe tester fra uavhengige aktører som tester antivirusprodukter regelmessig. For over ett år siden lanserte selskapet gratisversjon av sitt populære produkt.

Les også: Antivirus-guide

Vi prøver igjen

Vi testet gratisversjonen da den ble lansert og vi konkluderte med at Kaspersky Free ikke kunne anbefales. Det var rett og slett for ressurskrevende for vår datamaskin. Vi skal nå gi produktet en ny sjanse – vi prøver igjen over ett år etter at det først ble lansert.

Last ned og bruk

Kaspersky free kan lastes ned fra kaspersky.no. Vi blir bedt om å registrere programmet, men det viser seg at vi kan bruke det uten at vi registrerer oss. Vær oppmerksom på at du blir bedt om å delta i Kaspersky Security Network (KSN) – fjern haken hvis du ikke ønsker å delta.

Har du et annet antivirus-produkt allerede installert kan det hende at Kaspersky reagerer på dette. Du får et valg om å eventuelt fjerne produktet. Dersom du ønsker å beholde det andre produktet kan du fjerne haken og fortsette installasjonen.

Til slutt kan du vente på at aktivering fullføres og klikke på Fullfør.

Slik bruker du Kaspersky

Klikk på Skann for å skanne datamaskinen og klikk på Oppdatering av database for å oppdatere disse. La oppdateringen kjøre ferdig. Gå tilbake til startvinduet og klikk på Skann og kjør skann.

Programmet anbefaler at du kjører fullstendig skann den første gangen, men dette tar lang tid. Velg heller hurtigskann den første gangen, det kan ta rundt 10 minutter.

Anbefales fortsatt ikke!

Vi testet dette produktet for over ett år siden da det ble lansert. Den gangen ble vi overrasket over dårlig brukeropplevelse. Grensesnittet er riktignok oversiktlig, og både sanntidsbeskyttelse er aktivert og vi har også en mulighet til å skanne vår datamaskin etter behov.

Problemet er at det er fortsatt ustabilt – programmet låste seg rett og slett like etter installasjon. Dette til tross for vår PC har 16 GB RAM minne installert. Vi måtte restarte PC-en og da gikk det bedre.

Vi ser at Kaspersky free installerer to programmer som kjører i bakgrunnen – det ene er Kaspersky Secure Connection og det andre er Kaspersky free, altså selve antiviruset. Programmet er med andre ord slett ikke så stille og minimalistisk som vi først trodde. I tillegg får vi sprettoppvinduer som varsler om ulike funksjoner og hendelser. Det kan derfor ikke anbefales.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.