Finn ut om en app bør avinstalleres

Det å ha mange apper/programmer liggende på PC-en som du kanskje aldri bruker gjør PC-en tregere og de tar også plass. Derfor er det en stor fordel å avinstallere overflødige programmer.

Les også: Programvare-porten

Hva kan trygt avinstalleres?
Problemet er at de ikke er lett å avgjøre om du bør avinstallere et program, eller om du faktisk trenger det. Her er et tips om et gratisprogram som kan hjelpe deg å ta en avgjørelse om nettopp dette.

Er du i gang med å rydde bort programmer på PC-en din, eventuelt en ny PC, men er usikker på hvilke programmer du trygt kan fjerne?

Bør jeg eller bør jeg ikke?

Det finnes et program som faktisk heter «Should I Remove It?», altså «Bør jeg fjerne det?». Dette programmet kan hjelpe deg med å vurdere saken.

Obs! Vær oppmerksom på at du laster ned riktig program! Når du har klikket på lenken (et Download-vindu) dukker det nemlig opp en reklame overst på nedlastingssiden. Denne skal du ikke klikke på! Du skal bla deg ned på siden og klikke på knappen «Download "Should I Remove It"» (lyseblå plakat). Da får du opp en melding som gir deg en mulighet til å laste ned programmet. Kjør installasjonsfilen, klikk på Next for å installere programmet og godkjenn lisensavtalen.

Les også: Rydd skikkelig i PC-en din!

Når programmet er lastet ned og installert, viser det en liste over programmer du har på datamaskinen din, og vurderer programmene, noe som kan hjelpe deg med å vurdere om du trenger et spesifikt program eller ikke. Informasjonen er hentet fra en server og er basert på hvilken erfaring andre brukere har av de ulike programmene.

Måler Ratings og Removal

  • Ratings er basert på vurdering av andre brukere. Jo flere stjerner, jo bedre skal programmet være, og derfor bør du ikke avinstallere.

  • Removal % er basert på en andel av brukere som har fjernet et bestemt program. Jo høyere prosentandel, jo dårligere rykte har programmet på seg, og derfor bør du vurdere å avinstallere.

Du kan eventuelt klikke på et bestemt program i «Should I Remove It»-vinduet og klikke på «What is it?»-knappen for å få mer informasjon om det aktuelle programmet. Dermed får du et bedre grunnlag til å vurdere om programmet bør avinstalleres eller ikke.

Ikke bruk det ukritisk

Selvfølgelig bør du ikke stole blindt på dette programmet, men det kan være til hjelp i vurdering av nytteverdien til programmer du har installert.

Kilde: Shouldiremoveit.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *