Kahoot er en artig måte å lære på!

Kahoot er spillbasert læringsplattform som er basert på flervalgsoppgaver. Hensikten med spillet er å gjøre det morsommere å lære forskjellige fag.

Les også: Gratis spill

Spillet kan brukes til å måle kunnskap, men kan også fungere som en alternativ måte å lære på utenfor det tradisjonelle klasserommet.

Utviklet i Norge

Kahoot ble utviklet av Johan Brand, Jamie Brooker og Morten Versvik ved NTNU. Det ble lansert i en betaversjon i 2013. I 2017 var det registrert en milliard spillere. Kahoot var i utgangspunktet utviklet for et klasserom med en lære, elever og en interaktiv storskjerm. Du kan nå spille det på alle typer enheter.

Her er Kahoot

Du finner Kahoot på kahoot.com – her kan du registrere deg gratis. Det er bare å klikke på Sign up eller Sign up for free for å registrere gratiskonto for enkeltperson. Spillet er tilgjengelig både via en nettleser og via en app på en mobil enhet. Du finner appene (Android og iOS) på kahoot.com.

Når du skal registrere deg velger du å bruke Kahoot som lærer, elev, sosialt eller på jobb. Du kan logge deg inn via Google-konto, Microsoft-konto eller via din e-postadresse.

Du får et skjema hvor du skal legge inn fødselsdato, brukernavn, e-postadresse og passord. Du skal også si ja til brukeravtalen. Klikk på Join Kahoot-knappen for å bekrefte registeringen.

Du får opp et velkomstvindu og her skal du skrive ditt brukernavn. Til slutt får du opp programvinduet for Kahoot.

Ikke lenger gratis

Kahoot er i skrivende stund ikke lenger gratis, men du kan prøve det gratis.

Slik bruker du Kahoot

Når du får opp Kahoot-vinduet får du flere valg. Du kan velge å spille (Discover) ferdiglagde spill eller du kan lage dine egne spill (Create quiz).

Du kan for eksempel sette i gang med å klikke på Discover og du får da opp en rekke spille som noen har allerede lagd. Klikk på ett av spillene og klikk på Play-knappen for å sette i gang spillet. Du kan nå velge Host (lage egen sessjon) eller Challenge (utfordre andre). Velger du Host kan du velge Classic (én mot én) eller Tema (grupper spillet mot hverandre). Videre får du en kode som føre deg til riktig spill. Velger du Challenge kan du blant annet velge dato og klokkeslett pluss en rekke andre innstillinger.

Hvis du ønsker å gå ut av et spill kan du bare lukke et aktivt spill-vindu. Det kan ta litt tid å sette seg inn i måten Kahoot virker. Derfor kan det være lurt å prøve noen spill for å se hvordan dette virker, altså før du eventuelt lager dine egne spill.

De som tror det er bare å logge seg inn og se etter et tilfeldig Kahoot-spill for å spille, har nok misforstått konseptet. Vi har prøvd flere av de opprettede spillene og det var ingen spillere som var tilgjengelige for å spille. Kahoot spilles i grupper. Når et spill startes lages det automatisk en PIN-kode som vises øverst på skjermen og det er denne koden som de andre spillerne skal bruke for å konkurrere.

Prisklasser

Kahoot er tilgjengelig i følgende prisklasser:

  • Standard for opptil 20 spillere. Prisen er 100 NOK per måned.
  • Pro for opptil 50 personer. Prisen er 200 NOK per bruker per måned. Gratis prøveperiode.
  • 360 Plus har avanserte funksjoner. Prisen er 400 NOK per bruker per måned.
  • 360 Pro for opptil 2000 spillere. Prisen er 600 NOK per bruker per måned.

Du finner detaljene på kahoot.com.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *