Stor sikkerhetspakke for Java

Hvis du bruker Java bør du oppdatere nå. Selskapet Oracle har lagt ut en ganske stor oppdatering. Denne gangen dreier det seg om hele 297 sikkerhetsoppdateringer.

Slik kan Java oppdateres

Java skal egentlig oppdateres automatisk, men det tar tid før oppdateringene faktisk installeres. Du kan for sikkerhetens skyld sjekke dette via kontrollpanelet i Windows.

Slik gjør du det: Søk etter kontrollpanel i søkevinduet i Windows og klikk på kontrollpanel. I kontrollpanel-vinduet kan du søke etter java og klikke på java i søkeresultatet. Hvis ikke du får opp java har du rett og slett ikke java installert og da trenger du ikke å gjøre mer med denne saken.

Hvis du derimot får opp java-vinduet kan du velge Update-fanen og klikke på Update now-knappen. Klikk på Update for å fortsette og videre på Install og til slutt på Close. Java er nå oppdatert.

Et alternativ er å laste ned nyeste Java-versjonen fra java.com – klikk på Windows Online – last ned og kjør installasjonsfilen. Klikk på Install-knappen og deretter på OK. Java blir nå oppdatert.

Flere og flere dropper Java

Mange nettbanker brukte Java for sine løsninger, men har sluttet med dette for mange år siden. Java er rett og slett ikke sikkert nok, men hvis du sørger for å installere sikkerhetsoppdateringer kan du gjerne ha Java installert.

Slik avinstallerer du Java

Det kan være en fordel å beholde Java, fordi mange tjenester bruker fortsatt Java. Ønsker du likevel å kvitte deg med Java kan du gå til kontrollpanel, klikk på Programmer og deretter Programmer og funksjoner. Klikk på Java og klikk på Avinstaller i toppmenyen. Har du Windows 10 finner du kontrollpanelet ved å søke etter kontrollpanel via søkevinduet.

Kilde: oracle.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *