Derfor bør du ikke kjøpe en HP-PC

PC-produsenten HP har kunngjort en avtale med tjenesten ExpressVPN slik at nå har HP-PC-er denne tjenesten forhåndsinstallert. Det er bare en stor hake ved avtalen – tjenesten er ikke gratis.

Les også: Tips for å kjøpe ny PC

Hensikten med denne forhåndsinstalleringen er å gjøre PC-ene sikrere. Problemet er bare at tjenesten ikke er gratis – det er 30-dagers prøvetid. Dette gjelder PC-er for hjemmebrukere.

«Bloatware»

Problemet med dette er at HP har inngått flere slike avtaler og dermed kommer PC-en stappfull med forhåndsinstallert programvare. De fleste av slike programmer kommer du aldri til å bruke og gjør PC-en bare tregere.

Villedende markedsføring

I pressemeldingen fra ExpressVPN står at brukere av nye HP-PC-er har ekslusiv mulighet til å prøve tjenesten gratis i 30 dager. «HP customers will receive an exclusive free 30-day VPN trial». Dette stemmer ikke med virkeligheten – alle som ønsker det kan laste ned og prøve tjenesten gratis i 30 dager, ikke kun brukere av HP-PC-er.

Dette er villedende markedsføring. Du kan selv laste ned og prøve forskjellige typer programvare. Denne avtalen betyr at det er HP som skal bestemme hvilke tjenester du prøver ut på den nye PC-en.

Hva bør du velge da?

Det er et godt spørsmål. De fleste PC-er du kjøper i dag har dessverre ganske mange programmer forhåndsinstallert. Vår erfaring er at en PC du kan skreddersy har minimum med forhåndsinstallert programvare. Den eneste PC-leverandøren vi vet om som tilbyr en slik løsning er Multicom. Da kan du faktisk velge hva du putter i PC-en. Vi testet en Multicom-PC for over ett år siden og vi bruker denne PC-en fortsatt og er kjempefornøyd. Det er den minst «bloatede» PC-leverandøren vi vet om – les mer i vår artikkel.

Vi har senere funnet ut at Elkjøp har produktet «Klargjøring og tilpasning av PC» – du finner denne pakken på elkjop.no. Dette er i utgangspunktet et godt produkt – du får et mindre antall uønskede programmer enn hvis du kjøper en PC uten et slikt produkt. Problemet er bare at du betaler ekstra for dette og det er fortsatt Elkjøp som tilpasser PC-en for deg slik de tror du ønsker det.

Kilder: press.ext.hp.com, expressvpn.com, betanews.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *